Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Rješavaju li probleme ili služe za politička prepucavanja: Čemu služe tolika Povjerenstva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podrži li saborska većina osnivanje još jednog Povjerenstva, koje bi moglo postati poligon za nova politička prepucavanja, imat će rok od 6 mjeseci da javnosti obznane do kakvih saznanja su došli.

U idućih mjesec dana SDP očekuje osnivanje istražnog Povjerenstva u slučaju Agrokor. I službeno su uputili svoj prijedlog, a podrži li ih većina zastupnika u Saboru, žele saslušati sve ključne aktere priče koja je dovela do krize u koncernu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

MOST je već najavio, podržat će ih. Premijer Andrej Plenković je jasan. "Nisu nudili nikakvo rješenje, nego politikanski raditi nešto da ih se čuje, mislim da je ispod razine", kaže.

I nije ovo prvo političko istražno Povjerenstvo koje SDP zagovara. Bivši premijer Ivo Sanader satima je svjedočio oko privatizacije Ine. I prije nego je slučaj završio na sudu imali su 2 zaključka: jednima je prodaja Ine bila sporna, drugima ne. Šef SDP-a Davor Bernardić danas misli da im je upravo to "dobar vjetar u leđa".

"Tako očekujemo da će ovo istražno povjerenstvo osvijetliti slučaj i ustanoviti tko je šutio, a tko mutio", pojasnio je Bernardić.

I "Rončevićevi kamioni" posvađali su HDZ s SDP-om koji je vodio i to Povjerenstvo. Problematizirali su nabavu vojnih vozila, pa ponovno dobili dvostruke zaključke.

Prije nešto više od mjesec dana krenuli su istraživati i okolnosti propadanja Imunološkog zavoda. No, Povjerenstvo je - zapelo je s radom. "Trebaju nam službeni dokumenti institucija da bismo mogli nastaviti s radom", rekao je Ivan Vilibor Sinčić, saborski zastupnik Živog zida.

Podrži li saborska većina osnivanje još jednog Povjerenstva, koje bi moglo postati poligon za nova politička prepucavanja, imat će rok od 6 mjeseci da javnosti obznane do kakvih saznanja su došli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene