Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se s proizvodnjom

Riješena priča oko RIZ-odašiljača, nova uprava mirno obišla tvornicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 5 mjeseci, konačno je zaključena priča oko imenovanja nove uprave na čelu RIZ-Odašiljača. Novoizabrani članovi Uprave Društva predvođeni predsjednikom Kamilom Vranom obišli su u nedjelju ujutro postrojenje tvornice kako bi dobili prvi uvid u njezino stanje ususret novom radnom tjednu.

Članovi Uprave pri posjetu su izrazili zajednički stav kako je napokon došlo vrijeme da tvornica nastavi s normalnim radom te se okrene onome u čemu je najbolja – izradi vrijednih proizvoda u području komunikacije, razvoju visokih tehnologija i otvaranju novih poslovnih perspektiva. Vjeruju kako će ih i radnici RIZ-Odašiljača podržat u njihovim ciljevima usmjerenima ka ozdravljenju poslovanja tvornice te da je vrijeme nemilih scena iza njih.

Pročitajte i ovo Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje

>> Prosvjed radnika RIZ Odašiljača na Markovu trgu

Podsjetimo, sjednici Nadzornog odbora održanoj u petak 21.09.2012. izabrana je nova Uprava RIZ-Odašiljača za čijeg predsjednika je imenovan Kamilo Vrana, zamjenika predsjednika Robert Hirc te za njezinog trećeg člana dosadašnji predsjednik Uprave Robert Inkret. Sjednici su nazočili troje članova Nadzornog odbora Vesna Čizmar, Marijan Rošić i Drago Dominić, čime je Nadzorni odbor imao potrebnu većinu za donošenje odluke o imenovanju nove Uprave.

Danas je većina od 230 radnika RIZ Odašiljača došla na posao u RIZ Odašiljače i radila, dok se je manji broj radnika (80-tak) solidarizirao s pojedincima koji su do daljnjega suspendirani.

Nova uprava RIZ Odašiljača na čelu s predsjednikom Uprave Kamilom Vranom tijekom jutra održala je sastanak i s predstavnicima sindikata kojima je objašnjeno da se proizvodnja uredno nastavlja i da svi radnici mogu uredno nastaviti s poslom, te da je jedanaest radnika RIZ Odašiljača (uglavnom iz smijenjenih rukovodećih struktura) privremeno suspendirano zbog sumnji u nezakonito postupanje. Iako su suspendirani, zadržavaju sva dosadašnja prava i plaću dok se ne utvrde sve potrebne činjenice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene