Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada LOTUS

Rijeka ponovno najtransparetniji grad u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po najnovijim rezultatima istraživanja LOTUS 2011./2012. o transparentnosti rada i funkcioniranju jedinica lokalne i regionalne samouprave, Rijeka je obranila i zadržala titulu najtransparentnijega grada koju je ponijela još 2009.

Novo istraživanje 'LOTUS - lokalna, odgovorna i transparentna uprava i samouprava - 2011./2012.' provedeno je u svih 576 općina, gradova i županija u organizaciji GONG-a i Udruge gradova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

>> Znate li koji je grad u Hrvatskoj najtransparentniji?

Ta se istraživanja provode u sklopu projekta 'Zajedno protiv korupcije', financiranog preko IPA programa 2008., uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Rezultati istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu.

Predstavnicima 15 gradova, općina i županija koji su u istraživanju iskazali najvišu razinu transparentnosti rada uručene su nagrade LOTUS, a, kako su objasnili iz Gradske uprave, Rijeka je među gradovima ostvarila najveći broj bodova.

Istraživanje LOTUS usmjereno je prema problemima funkcioniranja lokalnih vlasti s obzirom na informiranje građana i njihovo uključivanje u odlučivanje.

Po podacima iz istraživanja, 70 posto jedinica lokalne uprave i samouprave ne zadovoljava kriterij transparentnosti, 24 posto je transparentno, a samo šest posto ih je izrazito transparentno u svojemu radu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene