Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ideja je odlična'

Rijeka organizirala turnir za beskućnike, ulaznice se plaćaju u hrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rijeci se održava nesvakidašnji humanitarni turnir. I ulaznice i kotizacija za malonogometne ekipe plaćaju se u hrani.

Turnir organizira Socijalna samoposluga, organizacija koja već nekoliko godina prikuplja hranu i higijenske potrepštine za socijalno najugroženije obitelji šireg riječkog područja.

Pročitajte i ovo Beskućnici u Los Angelesu Istraga u tijeku Serijski ubojica beskućnika hara ulicama Grada anđela? Policija uhvatila sumnjivca Beskućnici; ilustracija - 2 Život beskućnika ''Prvo sam počeo piti, imao sam brak, imam i kćer. I sve sam izgubio zbog alkohola. Na cesti sam, a njih me dvojica drže na životu"

>> I beskućnici koriste Facebook

U radu im redovito pomažu i beskućnici koji se kroz rad u Socijalnoj samoposluzi lakše integriraju u društvo. Turnir traje i sutra, a posebna će poslastica biti utakmica između reprezentacije beskućnika i poznatih Riječana. Svi koji žele pomoći, namirnice mogu svakodnevno donirati.

'Ideja je odlična, stvarno. Napokon nešto humanitarno u vezi nogometa. Donirali smo znači namirnice, hranu općenito, brašno, ulje, bilježnice, pribor za školu', ispričao je Tomislav Čačić, sudionik turnira.

'Ljudi kad su to čuli počeli davati puno, puno više hrane. Jednostavno nose i i kažu - jako, jako sjajna ideja', dodao je Darko Rončević, voditelj Socijalne samoposluge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene