Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem se mora riješiti

U Dubrovnik stiže investicija vrijedna 50 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik bi napokon trebao dobiti počistač vode na Ombli. Sa svakom većom kišom Dubrovčani vodu ne mogu konzumirati jer je neispravna.

Izvođač je odabran, riječ je o francuskoj tvrtki, a sve bi trebalo biti gotovo u godinu dana.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Izvor rijeke Omble Pobuna stanovnika Zbog brze ceste zaratili gradonačelnik i župan iz iste stranke, ministar im uputio jasnu poruku

Rijeka Ombla napokon bi trebala dobiti pročistač - vrijedan oko 50 milijuna kuna, radovi bi trebali krenuti kroz mjesec dana. Jer sa svakom većom kišom voda u Dubrovniku nije ispravna - svatko se snalazi na svoj način.

Rok za završetak radova je godinu dana, pa bi u 2017. Dubrovčani trebali imati ispravnu vodu.

'Grad je osigurao kredit od HBOR-a, a prema svemu sudeći kako sad idu razgovori s EU fondovima i Hrvatskim vodama 70 % bespovratnim sredstvima', rekao je Andro Vlahušić, gradonačelnik Dubrovnika.

Pročistač na Ombli trebao bi garantirati sigurnost vodoopskrbe i širem Dubrovačkom području, od primorja do Konavala.

'Kapaciteta je 490 litara po sekundi. On bi trebao biti rezerva za sve ostale susjedne sustave i u slučaju nekakvih možebitnih drugih problema', rekla je Fani Bojanić iz Hrvatskih voda.

No iz eko udruge Omblići skeptični su - kažu godinama slušaju obećanja o pročistaču. Upozoravaju - veći problem je odlagalište otpada koji se nalazi u blizini Omble.

'Stručnjaci su dokazali kako Grabovica utječe na kakvoću vode i smatramo da pročistač neće pomoći sve dok se ne riješi problem Grabovice', objašnjava Jadranka Šimunović iz Eko Omblića.

Problem otpada mora se riješiti - svjesni su i u gradu, no kada nitko ne zna. A cijena čiste vode i pročiščivaća Dubrovčane će stajati kunu do dvije više po kubiku.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene