Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojko Obersnel novi-stari gradonačelnik

Rijeka: Obersnel zahvalio biračima na petom gradonačelničkom mandatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojko Obersnel (SDP), koji je večeras osvojio peti gradonačelnički mandat u Rijeci, zahvalio je svima koji su mu dali potporu tijekom prošlog mjeseca, kao i u prošlih dvadeset godina, dodavši da nije jednostavno dobiti povjerenje sugrađana toliko puta.

"Moje bi zadovoljstvo bilo i veće da je izlaznost birača bila veća", rekao je Obersnel dodavši da je izlaznost bila uvjetovana brojnim faktorima.

Istaknuo je da su njegovi protivnici zagovarali promjene u Rijeci, ali da smatra da su građani te promjene zaista željeli, da bi vjerojatno izašli na izbore u većem broju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prebrojavaju se glasovi Zatvorena birališta: Tko će sljedeće 4 godine biti na čelu Rijeke? Slika nije dostupna Analizira Mislav Bago Gdje će se voditi najveće borbe u drugom krugu lokalnih izbora?

Protukandidat Hrvoje Burić (HDZ) je nakon objave rezultata izjavio da nije zadovoljan, ali da čestita starom - novom gradonačelniku.

 

Rijeka: Obersnel odnio pobjedu sa 67,67 % glasova!

Ocijenio je da je očito da među biračima vlada apatija, budući da je izlaznost birača vrlo mala, ali da je to legitimitet i da to treba prihvatiti.

Burić je još najavio da će osobno i dalje biti žestoka oporba u riječkom Gradskom vijeću te da će i dalje otvarati aktualne i važne teme i pitanja.

Po prvim neslužbenim rezultatima drugog kruga lokalnih izbora Vojko Obersnel (SDP) osvojio je 67,67 posto glasova, a Hrvoje Burić (HDZ) 30,02 posto glasova. Obersnel je kandidat sedmeročlane Koalicije 2020, predvođene SDP-om, a Burić koalicije HDZ-HSS-HSP AS.

Po podacima DIP-a, u Rijeci su obrađeni podaci sa svih, 100 posto biračkih mjesta, glasovalo je 27,13 posto birača, a nevažećih je bilo 2,31 posto listića.

U drugom krugu lokalnih izbora na birališta u primorsko-goranskoj županije izašli su birači u 18 od ukupno 36 gradova i općina. Osim u Rijeci, načelnike i gradonačelnike u drugom krugu birali su građani Kostrene, Kraljevice, Crikvenice, Općine Vinodolske, Lovrana, Matulja, Cresa, Raba, Viškova, Klane, Omišlja, Punta, Delnica, Čabra, Vrbovskog, Lokava i Fužina. (HINA)
 

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene