Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomažu građanima

Rijeka: Franjevci organizirali humanitarni buvljak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi pomogli ljudima koji žive više nego teško, franjevački svjetovni red u Rijeci je otvorio humanitarni buvljak. Sve što zarade ide za hranu onima kojima je najpotrebnije.

Humanitarni buvljak odigrava se u prostorima buduće riječke socijalne samoposluge. U jutarnjim satima uglavnom su bili stariji kupci. Iako i sami žive na rubu, mnogi umirovljenici kupe koju sitnicu. Osim umirovljenika česti su kupci i studenti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proizvode prema starim recepturama Mjesto u Dubrovniku koje čuva brojne tajne i privlači milijune turista Slika nije dostupna U 94. godini života Preminuo omiljeni franjevac fra Bonaventura Duda

Sav prikupljen novac namijenjen je kupnji hrane za buduću socijalnu samoposlugu. 'Ljudi ovdje dobiju informaciju što je to socijalna samoposluga, što će to biti a to će biti za najpotrebitije, za početak za one koji žive od 500 kuna - dakle nama je još dobro', ispričao je volonter Hrvoje Brčić.

'Građani isto tako mogu donijeti hranu, hranu trajnu, znači ne onu koja je za konzumiranje odmah i isto tako higijenski pribor koji je uvijek najtraženiji', dodala je Vilma Mlinarić, iz franjevačkog svjetovnog reda.


 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene