Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ističu im ugovori

RJEŠENJE PROBLEMA Ako država ne plati asistente u nastavi, to će učiniti županija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađen je pričuvni plan za 18 učenika s posebnim potrebama u primorsko-goranskoj županiji čijim pomoćnicima u nastavi početkom svibnja ističe ugovor.

Ukoliko država ne uspije riješiti problem s istekom ugovora asistentima u nastavi sve financijske troškove za 18 pomoćnika u nastavi do kraja školske godine platit će Primorsko goranska županija.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

'Primorsko goranska županija apsolutno neće dopustiti da niti jedno dijete s posebnim potrebama nema pomoćnika u nastavi. Uskočit ćemo do kraja školske godine i pokriti trošak', rekla je Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ.

Radi se o otprilike 130 tisuća kuna za plaće 18 pomoćnika, koje Županija nije dužna platiti ali zbog inače visokog standarda u školstvu i zbog brige za sve učenike -- Županija će financirati sve troškove da djeca s potrebama mogu kvalitetno završiti ovu školsku godinu.

Roditelji, učenici, učitelji i pomoćnici koji rade ovaj human i posao mogu biti mirni jer rješenje je pronađeno.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene