Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvale vrijedna akcija

Riječko sveučilište uvelo stipendije za - potrebite!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječko je sveučilište prvo u Hrvatskoj uz potpore najboljima, uvelo i potpore za socijalno najugroženije studente. Fond solidarnosti profunkcionirat će s početkom akademske godine.

Fond solidarnosti ove bi godine Aleksandru mogao uvelike olakšati studiranje.

Pročitajte i ovo Krvoproliće u Rijeci - 2 "Poznate su neke priče" Riječke Škurinje u šoku nakon strašnog krvoprolića: "Jedna osoba koju smatraš kao dijete. Ne mogu..." Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje"

'Meni je na neki način podrška s obzirom da imam malo dijete, odnosno bebu i suprugu koja je sad pauzirala sa studiranjem. Ja sad nastavljam svoj studij i evo zadnja sam godina, sve rješavam u roku i uz to radim', kazao je student Aleksandar Milačić.

Upravo zbog takvih vrijednih mladih ljudi fond je i osnovan, a djelovat će u okviru već postojeće riznice za stipendiranje i kreditiranje studenata.

'Jedan dio tog fonda će biti fond jednokratne pomoći studentima koji u tijeku studiranja iz bilo kojih razloga upadnu u financijske teškoće. Na primjer, zbog smrti roditelja ili ako roditelji ostanu bez posla', kazao je rektor sveučilišta u Rijeci Pero Lučin.

Riječko je sveučilište prvo uvelo takve potpore. Kažu, pokušavaju sistematski primijeniti Bolognu u svim njezinim segmentima.

'Jedna od vrlo važnih mjera ili smjernica Bolonjskog procesa je socijalna dimenzja', kaže rektor.

Fond će ove godine profunkcionirati, ali za sada se još ne zna koliko će korisnika imati i na kolike će potpore oni moći računati. Mnogi su dobri studenti prijašnjih godina zbog financijske situacije bili primorani prekinuti studij. Ovaj bi fond upravo to trebao spriječiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene