Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat odlučio

Ribić: Nećemo ništa potpisati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra nećemo ništa potpisati, jasan je bio Ribić ističući kako Vlada nije bila spremna ni o čemu pregovarati.

'Govoriti da smo na pregovore išli s figom u džepu je neprihvatljivo', rekao je Branimir Mihalinec iz Sindikata zaposlenih u srednjim školama, napominjući da su sindikati ljuti su zbog takvih natpisa u medijima.

Pročitajte i ovo Vilim Ribič TEMELJNI KOLEKTIVNI UGOVOR Vlada i sindikati u novoj rundi pregovora: Bez bolje ponude Banskih dvora moguć štrajk Slika nije dostupna Ne odustaju Odgovor premijeru: 'Mi svaku noć to prespavamo'

Vlada više nije bila spremna pregovarati ni o čemu, tvrde on i Vilim Ribić. Napominju kako su tijekom pregovora pokušali argumentirati stavove svog članstva, ali druga četiri sindikata nisu im dali da iznose argumente.

>> Srijeda je 'Dan D' za dogovor oko sudbine kolektivnog ugovora

'Tisuće ljudi očekuju da se borimo i zaštitimo njihova prava, oko 60.00 naših članova. Ostali sindikati koji su pregovarali okupljaju samo 22.000 članova', rekao je Ribić.

'Što bi bilo da smo zadrhtali na svaku prijetnju Vlade, svaki bi tjedan imali novi ugovor, a na kraju bi se ugovor sveo na jednu stavku: Vlada uvijek u pravu', kazao je Ribić dodavši da imaju iza sebe štrajkašku i analitičku snagu te da će na jesen na referendum.

Ribić je novinarima slikovito komentirao Ivicu Babića iz Sindikata liječnika: 'Doktor se dogovorio s doktorom i zato su strukovni sindikati ušli u Zakon o reprezentativnosti. Doktor Babić je za kilu mesa spreman ubiti cijelo tele.'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene