Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pritisci i ucjene'

Odbijaju i arbitražu: 'Mrsić želi odmazdu, ali to neće proći!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirando Mrsić pribjegava ucjenama, odmazdi i pritiscima, poručio je na današnjoj pressici poručio je sindikalni čelnik Vilim Ribić.

Sa sindikatima koji su mu se priklonili, Ribić je održao konferenciju za medije i poručio kako na ucjene od strane Vlade neće pristati. Novi sastanak s Vladom je za tri dana te još uvijek nema dogovora niti o izmjenama, niti o arbitraži oko kolektivnog ugovora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

>> Pregovori propali: Prosvjetarima niže plaće i do 600 kuna!

Sindikalni čelnik Branimir Mihalinec poručio je kako će se inzistirati na referendumu kad se prihvati kolektivni ugovor. Arbitražu je odbio, jer smatra ako se dio sindikata želi odreći svega, onda se prvo ide u kolektivni spor.

Rekao je i kako Mrsić pritiscima i ucjenama ide prema članovima sindikata te kako Vlada želi odmazdu. Ribić je pak poručio kako odmazde, prijetnje i ucjene neće proći.

Ribić se osvrnuo i na medije, koji ga proglašavaju za krizu u pregovorima sindikata s Vladom, no on tvrdi kako uopće nije odgovoran za takvo što. Apelirao je i na premijera Zorana Milanovića te predsjednika Ivu Josipovića te zaključio kako oni šute, a upravo su oni ti koji bi trebali štititi institucije.

Zvonimir Laktašić iz Sindikata hrvatskih učitelja poručio je na pressici kako se dio sindikata ne želi trajno odreći svega na što imaju pravo i što su potpisali ugovorom te smatra kako Vlada upravo to želi učiniti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene