Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedaleko Suska

Potonuo ribarski brod s 2500 litara goriva - Izdan nalog za hitan izron

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neozlijeđenu posadu pronašli su djelatnici malološinjske lučke ispostave na pomoćnom brodskom plovilu nedaleko od mjesta na kojem je potonuo njihov brod.

Ribarski brod potonuo je u četvrtak ujutro nedaleko od Suska, a trojicu članova posade neozlijeđene su spasili djelatnici Lučke ispostave Mali Lošinj, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uloženo oko 18 milijuna kuna Predsjednica obilazi otoke, na Susku otvorila novu rivu Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Govor na izbornom saboru Premijer pozvao branitelje da budu glas razuma: "Bez njih ne bi bilo ni hrvatske slobode ni demokracije"

Posada broda 'Andrija Mohorovičić' noćas spasila 354 osoba

Članovi posade ribarskog broda "Andrea" u ranim jutarnjim satima primijetili su problem s električnim napajanjem i začuli "neodređenu buku" iz strojarnice. Pomoć su pozvali oko 8 sati, kada su primijetili nadiranje mora u potpalublje, a djelatnici malološinjske lučke ispostave odmah su isplovili u spasilačku akciju. Neozlijeđenu posadu pronašli su na pomoćnom brodskom plovilu nedaleko od mjesta na kojem je potonuo njihov brod.

Po podatcima koje je prikupila lučka ispostava, brod je potonuo na dubinu od oko 55 metara. Onečišćenje mora nije uočeno, no s obzirom da se u brodskim spremnicima nalazi oko 2500 litara pogonskoga goriva, zapovjedniku i vlasniku broda izdan je nalog za hitan komercijalni izron, osiguravanje od onečišćenja mora te pripremu za tegalj havariranoga plovila, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene