445553
445553
445553
445553
445553

Kod Cresa potonuo ribarski brod

  • , 04.08.2016., 13:15
  • Autor:
  • komentara

Peteročlana posada ribarskog broda "Palanda" spašena je u srijedu kod Cresa zahvaljujući akciji djelatnika Lučke ispostave Rab koji su ih prebacili na sigurno s tonuće brodice, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

 
 
 
 
Pomorska policija, arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Pomorska policija, arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Akciju u creskom akvatroriju koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Poziv su zaprimili oko 15 sati zbog opasnosti od potonuća uslijed jakoga prodora mora u potpalublje ribarice. Posada, naime, nije uspjela iscrpiti more iz potpalublja zbog kvara na brodskim instalacijama te su, uslijed ubrzanoga naplavljivanja i opasnosti od potonuća, uputili poziv pogibelji. Rapski spasioci su petero neozlijeđenih brodolomaca prekrcali na službeno plovilo te ih prevezli na sigurno, stoji u priopćenju.

U očevidu je dosad utvrđeno da je voditelj ribarice G.P. poziv pogibelji uputio nakon što je primijećen prodor mora u potpalublje zbog čega je brod dužine 20 metara, s oko 200 litara pogonskoga goriva, potonuo nedaleko rta Sveti Duh, s istočne strane otoka Cresa. Ustanovljeno je da je brod potonuo na dubinu od oko 88 metara uz manje onečišćenje mora. Očevidom će se još utvrditi je li uz naplavljivanje bio u pitanju bio i dodatni tehnički kvar, dužina plovidbene linije i slično. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se