Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta se gomila

Ribari prosvjeduju: 'Na crpkama već danima nema plavog dizela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naftna industrija iz ekoloških razloga uvodi novo gorivo 'euro5' zbog čega već neko vrijeme na crpkama nema plavog dizela.

Danima na crpkama nema plavog dizela. Barke su vezane u lukama, šteta se gomila iz dana u dan. Doznajemo da će zbog ekoloških razloga takozvani plavi dizel zamijeniti puno čišće gorivo 'euro 5'.

>> Kornatari: 'Povucite Zabranu ribolova na Kornatima, ili slijedi tužba'

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Slika nije dostupna Žele svoj novac FOTO Obustavljen rad na modernizaciji riječke rafinerije: Radnici iz Rumunjske prosvjeduju zbog neisplate plaća

No, naftna industrija za novo gorivo želi i novu cijenu, puno veću nego što je ona plavog dizela. Ministarstvo gospodarstva, navodno se ne slaže s povećanjem cijena. 'Ina je prešla na proizvodnju novog goriva po europskim normama kojeg nažalost nije moguće prodavat pop istim cijenama', kazao je je jedan od ribara.

Dok rasprava traje, ribari ne love i ne zarađuju. Zvao sam pumpu, točnih informacija nema samo kažu da plavoga nema', kazao je jedan ribar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene