Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skladište Okoli puno

'RH je neophodno novo skladište plina za sigurnost svih potrošača'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz jedinog domaćeg podzemnog skladišta plina Okoli poručili su kako je njihov sustav spreman za vrhunac sezone grijanja te da plina u skladištu ima dovoljno.

Dok INA i Vlada pregovaraju o tome tko će uvoziti i prodavati plin u Hrvatskoj, državno skladište plina u Okolima spremno je za špicu sezone grijanja. Poučeni prošlogodišnjom plinskom krizom povećali su kapacitete. Ipak direktorica skladišta upozorava da Hrvatska uskoro mora izgraditi još jedan spremnik te da je taj projekt u investicijskom katalogu Vlade.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Eksplozija u Mongoliji U glavnom gradu Mongolije VIDEO Eksplodirala cisterna sa 60 tona plina: Poginulo najmanje šest osoba

'Iz svih dosadašnjih analiza je vidljivo da je Hrvatskoj neophodno novo skladište plina da bi osigurala sigurnost svim potrošačima jer u vrijeme izuzetno hladnih zima kapaciteti postojećeg skladišta u Okolima nisu dovoljni', poručio je Dragica Krpan, direktorica PSP.d.o.o.

>> 'Učinit ćemo sve da drastično ne poskupi plin'

Izvijestili su kako su dogradnjom omogućili skladištenje još više plina, što može ublažiti svaku eventualnu plinsku krizu. Ipak iz ove državne tvrtke upozoravaju da zbog očekivanog povećanja potrošnje, u Hrvatskoj treba izgraditi još jedno skladište plina u Grubišnom Polju.

Za gradnju novog skladište u Grubišnom polju osiguran je novac, čeka se samo raspisivanje natječaja za koncesiju od ministarstva gospodarstva. Dok ne nikne novo hrvatske rezerve plina čuvat će se u ovom skladištu. I to duboko pod zemljom.

Tko će uvoziti taj plin za sada se još pokušavaju dogovoriti INA i Vlada. No tko god bude vodio plinski biznis, sigurno je kako će građani plin uskoro morati plaćati skuplje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene