Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali imamo jeftin krumpir

Režije u Zagrebu dvostruko su skuplje od onih u New Yorku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Režije u Zagrebu su točno dvostruko skuplje nego u New Yorku! Cijene stanova dvostruko skuplje nego u Budimpešti, ali je krumpir jeftiniji nego u Ljubljani, Sarajevu ili Beogradu.

Vlastiti dom želja je brojnih građana, no cijene nisu ohrabrujuće. Za metar kvadratni u centru Zagreba izdvojit ćete duplo više nego u Budimpešti. 'Ima mnogo čimbenika koji čine tu cijenu, počevši od cijene zemljišta, komunalnih doprinosa, građevinskih dozvola...', objašnjava agent za nekretnine Vinko Bobanović.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Smještaj za strane radnike? Službe na terenu, stanari zgrade u centru Zagreba nestpljivi: "Želimo što prije saznati o čemu se radi"

Voda, struja, grijanje... Zagrepčani će u svom stanu skupo platiti i režije. Za stan od 85 kvadrata one će ih stajati više od 1500 kuna dok će Njujorčani za isti takav stan platiti upola manje.

Nove cijene plina: Tko troši manje plaća više, tko troši više plaća manje

U većini kućanstava jedna od najvažnijih namirnica jer mlijeko. U Zagrebu prosječna cijena litre iznosi 6 kuna dok u New Yorku za istu količinu plaćaju vrtoglavih 18 kuna.

No, Zagreb se može pohvaliti povoljnim krumpirom. Prosječna cijena po kilogramu iznosi 3 i pol kune što je jeftinije od krumpira u Ljubljani, Beogradu ili Sarajevu.

Unatoč nedavnom sniženju cijena karata zagrebački javni prijevoz i dalje ostaje jedan od najskupljih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene