457212
457212
457212
457212
457212

Studentski centar: "Svi restorani normalno rade, slab odaziv na štrajk"

  • , 16.11.2016., 10:40
  • Autor:
  • komentara

Restorani Studentskog centra (SC) u Zagrebu danas rade, unatoč štrajku koji su najavili sindikati, doznaje se od sanacijskog upravitelja SC-a Mirka Bošnjaka, koji upozorava da sindikati manipuliraju obavijestima da studentski restorani danas neće raditi.

 
 
 
 
Štrajk, studentskom glađu (Video: Dnevnik Nove TV)
Štrajk, studentskom glađu (Video: Dnevnik Nove TV)

Iako su sindikati Studentskog centra (SC) u Zagrebu jutros pokrenuli štrajk, u Upravi SC-a kažu da je odaziv slab, a sustav funkcionira normalno, uključujući studentsku prehranu i Student-servis.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak rekao je Hini da cijeli sustav radi bez zastoja, a za štrajk se izjasnilo svega 25 od ukupno 951 zaposlenika zagrebačkog SC-a.

Svi restorani uredno su pružili uslugu studentima od doručka nadalje, uključujući fakultetske menze na Strojarstvu, Lašćini, Kampusu, Medicinskom fakultetu i drugdje, kaže Bošnjak.

U štrajku je do sada, po njegovim saznanjima, na razini prehrane 15-ak osoba. Bošnjak napominje da se radi o neslužbenim informacijama s terena jer ga sindikati nisu obavijestiti tko sve sudjeluje u štrajku, iako su to po zakonu bili dužni učiniti.

Ujedno zahvaljuje radnicima SC-a koji su, kaže, svojom voljom odlučili ne uskratiti uslugu prehrane studentima, te iskazali ozbiljnost i odgovornost prema korisnicima usluga zbog kojih SC postoji.

"Za radnička prava može se boriti i na druge načine", poručuje sanacijski upravitelj..

Štrajk koji je počeo jutros u 6 sati organizirali su predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom SC-u jer nije potpisan već usuglašeni kolektivni ugovor, te poručili da će štrajkati dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Štrajkaši će se u 11 sati okupiti u dvorištu SC-a u Savskoj i izvijestiti javnost o trenutnoj situaciji. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se