457212
457212
457212
457212
457212

Studentski centar: "Svi restorani normalno rade, slab odaziv na štrajk"

  • , 16.11.2016., 10:40
  • Autor:
  • komentara

Restorani Studentskog centra (SC) u Zagrebu danas rade, unatoč štrajku koji su najavili sindikati, doznaje se od sanacijskog upravitelja SC-a Mirka Bošnjaka, koji upozorava da sindikati manipuliraju obavijestima da studentski restorani danas neće raditi.

 
 
 
 
 
Štrajk, studentskom glađu (Video: Dnevnik Nove TV)
Štrajk, studentskom glađu (Video: Dnevnik Nove TV)

Iako su sindikati Studentskog centra (SC) u Zagrebu jutros pokrenuli štrajk, u Upravi SC-a kažu da je odaziv slab, a sustav funkcionira normalno, uključujući studentsku prehranu i Student-servis.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak rekao je Hini da cijeli sustav radi bez zastoja, a za štrajk se izjasnilo svega 25 od ukupno 951 zaposlenika zagrebačkog SC-a.

Svi restorani uredno su pružili uslugu studentima od doručka nadalje, uključujući fakultetske menze na Strojarstvu, Lašćini, Kampusu, Medicinskom fakultetu i drugdje, kaže Bošnjak.

U štrajku je do sada, po njegovim saznanjima, na razini prehrane 15-ak osoba. Bošnjak napominje da se radi o neslužbenim informacijama s terena jer ga sindikati nisu obavijestiti tko sve sudjeluje u štrajku, iako su to po zakonu bili dužni učiniti.

Ujedno zahvaljuje radnicima SC-a koji su, kaže, svojom voljom odlučili ne uskratiti uslugu prehrane studentima, te iskazali ozbiljnost i odgovornost prema korisnicima usluga zbog kojih SC postoji.

"Za radnička prava može se boriti i na druge načine", poručuje sanacijski upravitelj..

Štrajk koji je počeo jutros u 6 sati organizirali su predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom SC-u jer nije potpisan već usuglašeni kolektivni ugovor, te poručili da će štrajkati dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Štrajkaši će se u 11 sati okupiti u dvorištu SC-a u Savskoj i izvijestiti javnost o trenutnoj situaciji. (Hina)

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se