Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aerodrom izdignut iz pepela

Rekordna godina za Zračnu luku Osijek: Više od 20.000 putnika leti po hrvatskim i europskim gradovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suradnja s niskotarifnim aviokompanijama, kao i linije prema gotovo svim hrvatskim zračnim lukama - osječkom su aerodromu donijeli rekordnu godinu. Rezultatima će premašiti čak i najbolje, osamdesete godine, kada je Zračna luka Osijek izgrađena i puštena u promet. Letovi za Split rasprodani su mjesec dana unaprijed, a već se rade rezervacije i za zimske letove prema Njemačkoj i Švicarskoj.

Kroz Zračnu luku Osijek u prvih sedam mjeseci ove godine prošlo je više od 20.000 putnika. Subvencionirani domaći letovi, te međunarodne linije s nisko tarifnim kompanijama - aerodrom su uzdigli do novih rekorda, što je i potvrdio Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Željava: Nekad dragulj jugoslavenske vojske, danas poligon za (avan)turiste - 1 Objekt 505 FOTO Bila je najčuvanija tajna Jugoslavije: "Radi se o čudu i suludo je da stoji zaustavljeno u vremenu"

"Brojke već pokazuju da će ovo biti rekordna godina od izgradnje aerodroma, tako da će ove brojke vratiti aerodrom na puno bolje dane nego što je to bilo prije rata", rekao je.

Osijek je spojen sa Zagrebom, Pulom, Rijekom, Splitom i Dubrovnikom. Popunjenost i na letovima za Basel, te Stuttgart, preko kojeg se iz Osijeka leti za London, Amsterdam, Hamburg, i Hanover.

"Ovaj srpanj je, u odnosu na srpanj prošle godine, za 42 posto bolji. Cijela godina do sada je za 20 posto bolja, u broju operacija zrakoplova za 39 posto smo bolji", rekao je Marinić.

Split najtraženiji grad za putovanje

Osim europskih gradova, popularni su i hrvatski.

"Najtraženije ovog ljeta je definitivno Split, koji je rasprodan cijeli mjesec kolovoz, a i polovica devetog mjeseca je poprilično popunjena", izjavila je Maja Vrkić, voditeljica putničke agencije.

Sve se ljetne linije nastavljaju i u zimskoj sezoni, a u planu su i letovi za Frankfurt, Köln, i London, što privlači i inozemne putnike iz Mađarske, Srbije, te Bosne i Hercegovine, objasnio je Marinić.

A prije samo pet godina, iz Osijeka je letjelo jedva 2000 putnika.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene