Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rehn očekuje brzo formiranje Vlade u RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn pozdravio je činjenicu da su u Hrvatskoj održani izbori u skladu s međunarodnim standardima te izrazio nadu da će izabrani političari brzo sastaviti vladu.

'Pozdravljam činjenicu što su još jednom izbori u Hrvatskoj provedeni na uredan način i u skladu s međunarodnim standardima, kako je ocijenila promatračka misija OESS/ODIHR', ističe Rehn u pisanom priopćenju Europske komisije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković GOST DNEVNIKA NOVE TV Plenković o razlazu s Pupovcem: "Nije ništa gotovo" Tomo Medved izjave nakon sjednice hdz-a Medved o radu nove Vlade: "Želja nam je da imamo manje kriznog upravljanja i manje prirodnih katastrofa"

'Siguran sam da će izabrani političari bez poteškoća raditi na brzom formiranju vlade. Pozdravljam široki konsenzus u vezi s procesom pristupanja Europskoj uniji, koji postoji među svim glavnim političkim čimbenicima. Vjerujem da će nova vlada snažno stremiti prema članstvu u EU-u i raditi na ispunjavanju potrebnih kriterija kako bi postigla ambiciozne ciljeve, koje je Hrvatska sama sebi postavila. S naše strane, Komisija će i dalje biti potpuno angažirana u podršci tim naporima', ističe povjerenik Rehn.

Povjerenik Rehn je prošli tjedan prvi put spomenuo da bi Hrvatska mogla završiti pregovore o pristupanju EU u prvoj polovici 2009. godine, ali da to ovisi o samoj Hrvatskoj i ispunjavanju potrebnih uvjeta.

'Ovu godinu vidimo kao godinu otvaranja, a sljedeću kao godinu zatvaranja pregovaračkih poglavlja. Realno je, nadam se, ciljati na zaključivanje pregovora u prvoj polovici 2009. godine, ali to na prvom mjestu ovisi o hrvatskoj Vladi i parlamentu i sposobnosti javne uprave da ispuni tražene uvjete i mjerila', rekao je povjerenik Rehn prošle srijede odgovarajući na zastupnička pitanja pred Odborom za vanjsku politiku Europskog parlamenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene