Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ingrid Antičević Marinović

'Kada se Vlada bavi želucima to joj je preči posao nego da se bavi stražnjim dijelom tijela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 750.000 potpisa koje je za referendum o ustavnoj definiciji braka prikupila inicijativa udruga U ime obitelji saborski Odbor za Ustav poslao je na kontrolu Vladi.

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav većinom je glasova poslao Vladi na kontrolu potpise koje je prikupila udruga U ime obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Referendum o braku Peđa Grbin: Ja to ne želim, ali prisililo me 750.000 građana Slika nije dostupna Problem referenduma Ustavni sud poslao upozorenje Saboru! Evo o čemu se radi

>> Jandroković: Vlada smicalicama opstruira volju građana

Odbor je prihvatio i amandman zastupnika Gorana Beusa Richembergha koji baca novo svjelo na priču u referendumu o braku. Naime, od udruge 'U ime obitelji' traži se pojašnjenje je li na listićima na kojima su građani stavljali svoje potpise stajala jasna napomena da se izmjena želi staviti u točan članak Ustava.

Odbor je više od sat vremena raspravljao o inicijativi za raspisivanje referenduma i jasno je kako vladajući smatraju da do referenduma ne bi trebalo ni doći.

'Kada se Vlada bavi želucima, ljudi dozvolite da kažem, da joj je to preči posao nego da se bavi stražnjim dijelom tijela', kazala je tijekom rasprave saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović. Vladajuća većina u Odboru odbila je amandman Vladimira Šeksa da se Vladu rokom ograniči za provjeru potpisa.

O braku i svim pravima koja iz njega proizlaze izjasnila se i pučka pravobraniteljica Lora Vidović. 'Sva prava koja su vezana za institut braka, neovisno kako bi se to zvalo brak ili nekako drugačije, bila priznata i omogućena svim ljudima u Hrvatskoj bez obzira za njihovu spolnu orijentaciju', kazala je.

Udruga 'U ime obitelji' prikupila je gotovo 750 tisuća potpisa za referendumsko pitanje koje bi, dođe li do referenduma, glasilo: 'Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene