Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregledi spašavaju živote

Mamograf u ZET-u - Pregledano 30-ak vozačica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uređaj za mamografiju došao je danas u Zagrebački električni tramvaj u sklopu Programa preventivne mobilne mamografije na području Grada Zagreba na inicijativu Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a.

Tom prilikom pregledano je tridesetak vozačica tramvaja i djelatnica ZET-a, čije je preventivno djelovanje potaknuto oboljenjem nekih kolegica od raka dojke, ali i željom da se uključe u javnozdravstvenu kampanju #BudiNARCISa i pozovu sve Zagrepčanke da se odazovu Programu mobilne mamografije i naprave jednom godišnje pregled koji može spasiti život.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Pronađen je Krunoslav Đurec Nepoznate okolnosti "Živ je i zdrav": Pronađen ZET-ovac za kojim se tragalo pet dana

Grad Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te Hrvatska liga protiv raka povodom nadolazećeg 21. Dana narcisa pozivaju što veći broj žena da se uključe u program Preventivne mobilne mamografije Grada Zagreba. On je namijenjen ženama u dobi od 40 do 49 godina te starijim od 69 godina, koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke. Za pregled nije potrebna liječnička uputnica, kao ni zdravstveno osiguranje – pregledi su besplatni. Mamografski pregled potrebno je prethodno telefonski dogovoriti radnim danom u vremenu od 09.00 do 14.00 sati na broj telefona 385 1 46 96 309.

Program Preventivne mobilne mamografije pokrenut je 2004. Godine u Gradu Zagrebu, a zahvaljujući njemu do sada je pregledamo preko 40 000 žena. Rak dojke najčešća je zloćudna bolest u žena. Prema posljednjim dostupnim podatcima Registra za rak, 2014. godine u gradu Zagrebu zabilježeno je 639 novooboljelih žena, a u Republici Hrvatskoj 2644. Prema podacima o smrtnosti, u Zagrebu od raka dojke godišnje umre više od 200 (2014. godine 223), a u RH više od 1000 žena (2014. godine 1071). Ova maligna bolest češće se pojavljuje u žena starijih od pedeset godina, ali mogu oboljeti i znatno mlađe žene.

21. Dan narcisa obilježite sutra, na Trgu bana Josipa Jelačića od 10.00 do 14.00 sati.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene