Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontaktirao odvjetnike

Na prozivke iz SAD-a oglasio se i Jakov Sedlar, njegova reakcija bila je konkretna i brza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veličanje NDH, umanjivanje ustaških zločina, ozračje protusrpskih osjećaja. Sve se to stavlja Hrvatskoj na teret u izvještaju američkog State Departmenta za 2016. godinu.

Spominju nevraćanje imovine srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali i prosvjed izostankom romskih i židovskih predstavnika na komemoraciji u Jasenovcu. Poimenice spominju bivšeg ministra Hasanbegovića, ali i redatelja Jakova Sedlara zbog filma Jasenovac istina.

Pročitajte i ovo Lovro Krnić SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU Zatajeni Zagreb - Crna Katica i predivan park koji skriva mračnu tajnu: ''Do prije nekoliko godina ni policija nije znala...'' Sporni komentari Vučića i Dodika - 5 Najavili memorijalni centar Vučić i Dodik u Gradini na komemoraciji za žrtve Jasenovca: "Novi Jasenovci, nove Oluje, neće se dogoditi više našem narodu"

Redatelj Sedlar odbacuje optužbe i najavljuje da će angažirati odvjetnike. Nevladine organizacije tvrde, izvješće je surova stvarnost.

"To je apsolutna istina i vrlo ozbiljna poruka vladi Andreja Plenkovića i cijelom establišmentu da prestanu sa revotalizacijom ustaštva i NDH. Kratko i jasno.

"Moja prva reakcija je bila da sam zvao svoje odvjetnike u New Yorku i da sam dao svoje pismeno očitovanje", rekao je Sedlar.

"Mislim da je stvar čista i ja ću tražiti ispriku, jer se radi o neisitni apsolutnoj", dodaje Sedlar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene