Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srce je proradilo

Rebro: Srce iz njemačke presađeno Bjelovarčaninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srce koje je noćas vladinim zrakoplovom dovezeno iz Duesseldorfa uspješno je u zagrebačkoj bolnici Rebro presađeno 57-godišnjem pacijentu iz Bjelovara, doznaje se u bolnici.

'Srce je proradilo, muškarac je prebačen na intenzivnu', rekao je docent Vedran Čorić, koji mijenja pročelnika bolnice. Pacijent je bio na prioritetnoj listi Eurotransplanta na koju je prijavljen prošlog tjedna. Srce je dobio u kratkom vremenu jer je imao ugrađenu mehaničku srčanu potporu.

Pročitajte i ovo Norveškom kralju Haraldu ugrađen je pacemaker Priopćenje palače Norveškom kralju pozlilo na odmoru u Maleziji: Završio na hitnoj operaciji, ugradili mu pacemaker Bolnica Rebro obnova ide sporo FOTO Pacijenti zgroženi stanjem u zagrebačkoj bolnici: "Ljudi se boje biti ovdje da nešto ne padne na njih"

Takva vrsta srčane potpore može se primjenjivati do 60 dana, koji su tom pacijentu upravo isticali. Liječnička ekipa otišla je u Duesseldorf sinoć gdje je obavljena eksplantacija. Srce je potom prevezeno u Zagreb u KBC Rebro. Presađivanje je počelo oko četiri sata i trajalo je do oko 10,30 sati. To je oko 130 transplantacija srca na Rebru.

DC 112 izvijestio je danas da je sinoć oko 21,30 primio zahtijev Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za angažiranje vladina zrakoplova za potrebe prijevoza na relaciji Zagreb - Duesseldorf - Zagreb, u svrhu transplantacije srca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene