Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jurčić: 'Ja sam budući hrvatski premijer'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov premijerski kandidat Ljubo Jurčić izjavio je večeras kako je uvjeren da će SDP pobijediti na izborima te da će postati novi hrvatski premijer.

"Ja sam budući hrvatski premijer", poručio je Jurčić novinarima u izbornom stožeru SDP-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj 275 osoba u bolnici: Stožer objavio najnovije podatke o zaraženima, pogledajte stanje po županijama Ilustracija nacionalni stožer Objavljeni podaci: 88 novih slučajeva koronavirusa, šest osoba umrlo

Najavio je da će izborne rezultate komentirati tek po objavi
službenih prijevremenih rezultata, ali sve, ističe, ukazuje da će SDP na izborima ostvariti najbolji ikad ostvareni rezultat, što će, uvjeren je, potvrditi i službeni izborni rezultati.

Službeni će rezultati, naglasio je, biti i temelj za pregovore s
potencijalnim koalicijskim partnerima o sastavljanju nove vlade, iako su u SDP-u, kaže, tijekom cijele predizborne kampanje razgovarali s potencijalnim koalicijskim partnerima "od centra prema ljevici".

"Koalicija je stvar pregovora, pregovaračkih pozicija, na temelju službenih izbornih rezultata", rekao je Jurčić, dodavši da pregovaračke pozicije ovise o rezultatu koji postignu ostale stranke.

Ne vjeruje, kaže, da će razgovore s mogućim koalicijskim partnerima otpočeti već večeras, jer za to, ističe, treba pričekati konačne izborne rezultate.

Svoje uvjerenje u SDP-ovu pobjedu Jurčić temelji na kvaliteti
SDP-ovih politika i strategija koje je predstavio javnosti, te
pozitivnoj komunikaciji s građanima.

"Prva nam je strategija bila predstaviti svoje politike, a druga će početi nakon objave konačnih izbornih rezultata - kako voditi Hrvatsku u iduće četiri godine", rekao je.

Zamoljen za komentar po anketama lošeg izbornog rezultata Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Jurčić je odgovorio da je slabiji rezultat HSU-a, po njegovu mišljenju, očekivan "jer je ta stranka na neki način izvršila svoju ulogu i zadaću, a dio je njihovih birača preuzeo SDP zbog svoje socijalne politike". 

SDP uvjeren u najbolji izborni rezultat do sada

Iz izbornog stožera SDP-a nisu večeras komentirali rezultate izlaznih anketa, po kojima SDP na izborima u Hrvatskoj osvaja nekoliko saborskih zastupnika više od HDZ-a, ali su uvjereni da će SDP na ovim izborima ostvariti svoj najbolji rezultat do sada.

"U svakom slučaju, bit će to najbolji rezultat koji je SDP ikad ostvario", izjavila je novinarima glasnogovornica SDP-a, Gordana Grbić, ističući da je atmosfera u stranci i večeras i tijekom cijele predizborne kampanje pobjednička.

Istaknula je da su izlazne još jedna, malo veća i vjerodostojnija anketa, ali da će SDP s komentarom pričekati do objave prvih neslužbenih rezultata izbora.

Zahvalila je svim biračima koji su danas izašli na parlamentarne izbore.

Biračima je zahvalio i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, također naglasivši da u SDP-u vlada pobjednička atmosfera, uvjeren da će se izborni pobjednik odlučiti u Hrvatskoj, ne glasovima dijaspore.

Očekivao je, kaže, da će odaziv birača biti veći, ali i takav je,
ističe, dovoljan da se izbori odluče u Hrvatskoj.

Upitan jesu li u SDP-u već razgovarali s potencijalnim koalicijskim partnerima oko eventualnog sastavljanja vlade nakon izbora, Dragovan je odgovorio da su takvi razgovori "vođeni cijelo ovo vrijeme".

U izbornom stožeru SDP-a, u središnjici stranke na Iblerovu trgu, vesela je atmosfera, a svi okupljeni članovi i simpatizeri uvjereni su u izbornu pobjedu SDP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene