Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAKCIJE RIBARA

"U ovom trenutku moj se sin nalazi na moru, u pratnji hrvatske policije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribari koji svakodnevno doživljavaju neugodnosti na moru, odnosno svaki njihov ribolov prati slovenska policija, istup premijera Andreja Plenkovića u Općoj skupštini UN-a doživljavaju kao svojevrsnu zaštitu.

Ribari osjećaju da je premijer Andrej Plenković govorom u UN-u stao na njihovu stranu, to je ono što im je i od samog početka bilo najbitnije da unatoč odluci arbitražnog suda imaju podršku Vlade i da unatoč svakodnevnoj prisutnosti slovenske policije ipak i dalje mogu slobodno ribariti do stare crte razgraničenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Neće osjetiti teret" Cerar: "Osigurali smo financijska sredstva za plaćanje kazni ribarima" Danilo Latin, ribar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Savudrijski ribari "Prepucavanja će prestati kad političari ocijene da na ovoj temi više ne mogu skupiti bodove"

''Očekujem daljnju eskalaciju u pokušaju nametanja i implementacije jednostrane, od strane Slovenije, odluke arbitražnog suda'', rekao je ribar Danilo Latin dodaje da se za sada osjeća zaštićeno.

''Na primjer u ovom trenutku, moj sin se nalazi na moru, u pratnji hrvatske policije'', kaže Latin.

''Ako gospodin Cerar ne želi doći u Hrvatsku da nađe zajednički jezik sa našim premijerom mi ga ne možemo natjerati, ali u principu, smisao toga je da nađemo nekakav zajednički jezik da na tom moru nemamo problema ni mi ni oni'', rekao je ribar Mihael Kocijančić.

Na pitanje hoće li otkazivanje dolaska slovenskog premijera dodatno zakomplicirati život ribarima, Graciano Prekalj, pomoćnik pročelnika za ribarstvo Istarske županije kaže: ''Nadam se da neće, ali će svakako zakomplicirati problematiku rješavanja ovog problema. Istarska županija u stalnom je kontaktu s našim susjedima. Također smo stalni promotor rješavanja problema na način da ostane dalje suživot i suradnja.'' 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene