Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rast gospodarstva

TKO JE ZASLUŽAN ZA DOBRE REZULTATE? Prilično oprečni komentari saborskih zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miro Bulj za rast hrvatskog gospodarstva hvali tehničku vladu, a Branko Grčić bivšu.

Objavljeni su rezultati BDP-a za treći kvartal i Plenkovićeva Vlada s tim je brojkama dobila još bolji vjetar u leđa za provedbu svojih ekonomskih planova. Rezultati su najbolji u posljednjih osam godina. Hrvatsko gospodarstvo raslo je 2,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazala je prva procjena Državnog zavoda za statistiku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DZS objavio procjene BDP: Gospodarstvo na početku 2018. poraslo za 2,5 posto Slika nije dostupna Procjene makroekonomista Optimistične prognoze: Očekuje se rast BDP-a za više od dva posto

Dobrom rezultatu najviše je, kako se i najavljivalo, doprinijela uspješna turistička sezona.

Pozitivne brojke, i kada je u pitanju izvoz roba i usluga, rastao je za 6, 3 posto. Na rast BDP-a uvelike je utjecao i rast potrošnje kućanstava od 3,4 posto. Od djelatnosti, najviše su ponovno rasle one turističke. Sektor trgovine, smještaja i pripreme hrane ostvario je rast od 5,1 posto.

Ekonomske pokazatelje komentirao je ministar turizma Gari Capelli, rekavši da je to rezultat dobrih turističkih sezona koje su iza nas i da bi se ta očekivanja trebala nastaviti i idućih godina. Reagirali su i saborski zastupnici Miro Bulj i Branko Grčić s poprilično oprečnim komentarima. Bulj za rezultate hvali tehničku Vladu, a Grčić bivšu.

"To je činjenica koja govori kako su dosadašnje Vlade prije upravljale državom i na koji način su upravljale državom, da su puno bolji rezultati tehničke Vlade nego nego onih koji su do sada upravljali državom. I to je jednostavno nevjerojatno", poručuje Miro Bulj (Most NL).

"Mi smo utrli temelje tog dobrog gospodarskog puta, tog oporavka evo sada i sve većeg gospodarskog rasta, jer kada gledate prethodna Vlada u ovih prethodnih deset mjeseci nije radila ništa. Prema tome, veliki je doprinos onoga što smo mi udarili kao temelj", smatra Branko Grčić (SDP).

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene