Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritično o programu

Reakcije opozicijskih stranaka i njihovih čelnika na program HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici opozicijskih stranaka komentirali su HDZ-ov program i kako planiraju ostvariti ono što njime nude.

Kako HDZ planira ostvariti ono što nudi u programu, pitaju se poslodavci i sindikati. Kritični su i čelnici opozicijskih stranaka, a u HDZ-ovu "vjerodostojnost" kažu - sumnjaju.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Dualno obrazovanje, dva strana jezika, robotika - škola je kakvu vidi HDZ. No sindikate zanima kako će to financirati?

'Bez milijardu kuna dodatnog ulaganja u osnovno i srednje školstvo, nema pravih promjena u školstvu', kazao je Željko Stipić iz Sindikata Preporod. 

Čelnik Živog zida slična je obećanja, kaže, već čuo. 

'Te stavke me podsjećaju na vrijeme kada je 2003. Ivo Sanader predstavljao sličan program. Znamo što se dogodilo', kazao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

'Smiješno je da se govori o 180 tisuća radnih mjesta, iskreno ja bi baš volio radi tih obećanja da se sad ujedine HDZ i SDP, jedni su obećali 140 tisuća, drugi 180, još ćemo trebati uvoziti radnu snagu kad oni budu skupa', komentirao je predsjednik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov

Iako nije vidio HDZ-ov program, Bandić dojučerašnjim partnerima ne vjeruje

'Oni mogu predstavljat šta hoće, Svetog Petra u šumi, ali neće to napraviti to vas uvjeravam, pa zašto nisu napravili 4 puta', izjavio je Milan Bandić

Programa o čijim naznakama slušaju već danima, dotakli su se i u SDP-u. 

'Tko o čemu, HDZ o poštenju i vjerodostojnosti', kratko je komentirao Željko Jovanović.

Milanka Opačić iz SDP-a kazala je kako delimitiranje porodiljnih naknada od 6 mjeseci košta milijardu i pol kuna, a tisuću eura za svako novorođeno dijete košta 350 milijuna kuna.

U SDP-u poručuju da bi HDZ-ove mjere uzrokovale milijarde kuna manjka u proračunu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene