Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pozivam sve na smirivanje tenzija'

Reakcije iz Hrvatske na Junckerovo pismo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u pismu Srbiji pozvao na dobrosusjedske odnose i pomirenje - stižu reakcije i iz Hrvatske.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Zoran Milanović Nova objava Milanović se oglasio videoporukom, istaknuo dva problema: "Tome se mora stati na kraj"

Junckerova poruka za predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića je razumna, dok čelnik Narodne koalicije Zoran Milanović pismo nije htio komentirati.

Junckeru je, kao i drugim visokim dužnosnicima Europske unije početkom kolovoza pisao srbijanski premijer Aleksandar Vučić. Upozorio je na, kako tvrdi, nepovoljnu situaciju u regiji i ocijenio da se u Hrvatskoj vodi "ogoljena antisrpska politika". Evo što je još rekao Plenković.

'Pozivam sve i u Hrvatskoj i javnost i vlasti u Srbiji da se smire tenzije, da postoje niz otvorenih pitanja. Odgovorna vanjska politika koju ću ja voditi, vodit će računa o tome da se štite nacionalni interesi, prvenstveno branitelji', rekao je Plenković.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene