Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agencija za razvode

Razvod ne mora biti ni dug ni stresan. Doznajte kako!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dok nas smrt ne rastavi' u Hrvatskoj se izgovori oko 22.000 puta na godinu. Ipak, svaki peti par toga se ne pridržava. Kad brak više ništa ne može održati, slijedi razvod. No, zahvaljujući Agenciji za razvode, ne mora biti stresan i dug.

Prsten koji na ruci treba biti do kraja života, sve se ranije skida. 'Treba biti realan i iskren, sjesti za stol, pružiti si ruke, pogledati u oči kao što su se gledali na dan vjenčanja. Draga moja, dragi moj, ja sam učinio to, ti si takav, ajmo to izgladiti i brak napreduje', kaže don Ivo Zečević

Pročitajte i ovo Nakon razvoda Imaš pravo, ostvari ga Razvodite se, a nemate financijskih sredstava za život: U kojim slučajevima možete od bivšeg partnera zatražiti uzdržavanje Razvodi za vrijeme koronavirusa - 4 Drugi val razvoda Čekaju li nas postkorona razvodi? Otkrivamo kad će se znati pravo stanje: "Moguće je da su zbog prisilnog zajedništva male svađe eskalirale"

No, u svakom petom ne napreduje. Manjak romantike, tolerancije i razgovora te prevelika očekivanja uzroci su raskida. Sve više parova uputi se bračnom savjetniku.

'Uloga terapeuta nije da odredi tko je kriv ili tko se mora mijenjati, nego da pomogne partnerima da uspostave komunikaciju koja je jasna', kaže mr.sc.Tamara Tić Bačić, dr.med.spec.psihijatar.

Borbu s papirima za razvod i institucijama, prošli su i Robert i Silvija. Sada, u vlastitoj agenciji za razvod drugima olakšavaju borbu. 'Nitko to ne planira. Jednostavno se ljudi više ne vole i onda ne znaju kome se obratiti ni gdje bi išli', kaže Robert Svetlačić.

'Nažalost, državni aparat radi dosta inertno. Dok se predmet nalazi na sudu po 6 mjeseci ili godinu dana ništa se ne rješava, sve stoji. Takvih slučajeva imamo najviše', dodaje Silvija Filipić.

Ako je razvod konačna odluka pobrinu se da se riješi što prije. A propali brakovi svoj kutak imaju i u muzeju prekinutih veza. 'Jedan odjeljak spada i u obrede koji se tiču vjenčanja tako da se mogu naći i predmeti iz tih veza koje eto, nisu zaboravljene', kazala je Nikolina Vulić iz Muzeja prekinutih veza.

Hrvati sve manje sklapaju brak, a kad je riječ o odluci za razvod, na tome su jako brzi. No, istraživanja su pokazala - sedma godina više nije krizna. Prosječno se razvodimo nakon 14 godina braka. Kakav je takav je, no ipak je dvostruko duži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene