Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spajanje sudova

Razriješeni predsjednici općinskih sudova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog novog ustroja pravosudnih tijela u Hrvatskoj, i u Karlovačkoj se županiji spajaju sudovi pa su s tim u vezi dužnosti razriješeni predsjednici općinskih sudova iz Ozlja, Slunja i Vojnića, rekao je obnašatelj dužnosti predsjednika karlovačkog Općinskog suda Tomislav Maras.

Prema Zakonu o područjima i sjedištima sudova, sud u Vojniću pripojen je karlovačkom, a u Slunju i Ozlju još pet godina ostaju tzv. stalne službe u kojima će, kao i do sada, raditi po dva suca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi kanali u Zagrebačkoj županiji Slika nije dostupna Bivši predsjednici dubrovačkih sudova prijavljeni za zlouporabu položaja

Tomislav Maras i dosad je bio predsjednik karlovačkog Općinskog suda te ostaje na toj dužnosti kao njezin obnašatelj na godinu dana, do redovitog reizbora. Od 11 zaposlenih u Vojniću njih devetero već je prešlo na radna mjesta u Karlovcu, a dvoje djelatnika Zemljišno-knjižnog odjela ostalo je u Vojniću.

Sudac Maras misli da će, bez obzira na to što je sada nastao jedan veliki sud koji se proteže od slovenske granice do Grabovca, njegova učinkovitost biti bolja jer će i suci u Ozlju i Slunju preuzeti dio zaostalih predmeta (iz Karlovca), a s djelatnicima iz Vojnića popunit će se dosad nepopunjena radna mjesta u Karlovcu. Naime, posljednjeg dana prošle godine karlovački je sud imao 5733 neriješena predmeta, Ozalj 345, Slunj 264, a Vojnić 214 neriješenih predmeta.

Nova obveza suca Marasa bit će da jedanput u tri mjeseca provjeriti jesu li predmeti ravnopravno raspodijeljeni među sucima. Dosad je Općinski sud u Karlovcu imao 88 zaposlenika, a sada zbog spajanja ima 133 zaposlenika, od čega dvadeset i jednog suca.

Prenapučenost sudske zgrade riješit će se preuređenjem oko 200 četvornih metara atrija, tako da će se dobiti šest novih prostorija po 33 četvorna metra, najavio je Maras.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene