Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milan Bandić

'Razmatramo mogućnost smanjenja cijena komunalnih usluga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je danas da će vidjeti što se može učiniti da se za koji postotak smanji cijena komunalnih usluga kako bi razveselio građane.

Bandić je na konferenciji za novinare, nakon sjednice Gradskog poglavarstva, ponovio da Zagrepčanima ne će čestitati Božić i Novu godinu poskupljenjem bilo koje komunalne usluge. Također je istaknuo kako 'od Uprave Holdinga i podružnica te cijelog pogona gradske uprave, Poglavarstva i trgovačkih društava očekuje da vide što mogu učiniti da smanje cijenu komunalne usluge'. Najavio je da će o tome pravodobno izvijestiti građane.

Pročitajte i ovo Inflacija; ilustracija - 1 U europskom vrhu Neke Vladine politike hrane inflaciju: Cijene rastu, ali sporije, od nas je gora samo Belgija Rad trgovina i šoping-centara Podaci DZS-a Otkrivene prehrambene navike Hrvata: Pogledajte koliko trošimo na hranu, ali i koje meso najviše jedemo

Na upit novinara što namjerava učiniti glede problema stanara Palinovečke ulice, koji su dobili opomenu pred isključenje zbog neplaćenih računa za vodu, Bandić je istaknuo da nijednom stanaru ne će biti isključena voda, a nakon sudskog postupka platit će ju onaj tko bude odgovoran za njezino onečišćenje.

Poručio je stanarima Palinovečke neka mirno spavaju, jer nisu krivi što nemaju ispravnu vodu. Naveo je da je fakturirano oko 180.000 kuna za 30-ak stanova.

Na tvrdnju novinara da IGH još nije uplatio novac za kupnju bivše Zagrepčanke u Heinzelovoj ulici te da kao jedan od razloga navode probleme sa zemljištem, Bandić je odgovorio da su jučer imali sastanak i da će sve biti u redu. 'IGH će uplatiti novac za kupnju Zagrepčanke jer smo, na sreću, našli rješenje', rekao je Bandić.

Na upit novinara također je rekao da su jučer dobili tekst za raspisivanje međunarodnog natječaja za upravljanje Arenom Zagreb te da je taj prijedlog poslan resornoj ministrici na uvid i drugoj strani (Vlada) koja s 50 posto financira dvoranu. Istaknuo je kako do sutra očekuje da ga Vlade prihvati kako bi se moglo krenuti u proceduru.

Tajnik Gradskoga poglavarstva Vidoje Bulum je rekao da će društvo Arena d.o.o. objaviti međunarodni javni natječaj u jednom od glasila.

U povodu drugog čitanja prijedloga gradskog proračuna za 2009. u Gradskoj skupštini Bandić je istaknuo da bez povijesnih razloga ne će dirati stečena socijalna prava, plaće zaposlenicima i nijednu kapitalnu investiciju u tempu i dinamici koje odredi projekt te da ništa ne će stati.

Rekao je da je tri puta dobio mandat kako bi pokušao učiniti što je više moguće te da će tako biti i ubuduće. Dodao je da će u utorak, nakon završetka pregovora sindikata i Vlade, biti nešto pametniji, ali ono što su u prvom čitanju projicirali u proračun ostaje kao filozofija i politika ove gradske uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene