Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EU i zapošljavanje

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj odgovarao na pitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi zainteresirani, a osobito mladi, mogli su se u petak izravno uključiti u raspravu i postavljati pitanja predstavniku Europske komisije u Hrvatskoj tijekom Facebook Livea koristeći hashtagove VideoEuropa, MladiHR i CroatianYouth. Razgovor je moderirala urednica vanjske politike Nove TV Ivana Petrović.

 

Pročitajte i ovo Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu

U ovom drugom Facebook Liveu sudjelovali su voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević i voditeljica Odjela za strateška partnerstva i strukturirani dijalog u području mladih Agencije za mobilnost i programe Europske unije Sanja Posavec.

Neka od pitanja koja su im bila postavljena su :

Postoje li mehanizmi kojima će se izbjeći američki scenarij nagomilavanja studentskih dugova?

Je li prema vašem mišljenju Garancija za mlade dobra ideja koja se u provedbi iskrivila?

Europske snage solidarnosti su, koliko čitamo, odlična prilika za mlade koji žele iskustvo volontiranja te se u Hrvatskoj sve više interesiraju kako, gdje i zašto. Što je stručnim djelom i može li se odrađivati u matičnoj zemlji?

Facebook Live razgovori

#MladiHR, EU i zapošljavanje drugi je u nizu Facebook Live razgovora u sklopu digitalnog projekta za mlade #VideoEuropa kojega tijekom 2017. godine zajednički provode Predstavništvo Europske komisije i Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

U prošlom Facebook Liveu na temu mladih u Hrvatskoj te nezaposlenosti govorili su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Ivana Maletić i Jozo Radoš.

Razgovor se snima uživo na Televiziji Student Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, moderira ga Ivana Petrović, reporterka i urednica vanjske politike Nove TV koja je ujedno i medijski partner projekta, a u realnom vremenu možete ga pratiti na Facebook stranicama Predstavništva Europske komisije @europska.komisija.zagreb, Ureda za informiranje Europskoga parlamenta @europarl.hr te kao live stream na stranici DNEVNIK.hr.

U ovom izdanju javljanja uživo obradit će se teme Erasmus+, Snage solidarnosti i Garancija za mlade.

Svi zainteresirani, a osobito mladi, mogu se izravno uključiti u raspravu i postavljati pitanja tijekom Facebook Livea koristeći hashtagove #VideoEuropa #MladiHR i #CroatianYouth.

Projekt #VideoEuropa obuhvaća godišnji ciklus tematskih razgovora s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu i predstavnicima Europske komisije. Perspektiva mladih i budućnost EU-a, mladi i demokratska participacija te budućnost europskoga projekta samo su neke od tema o kojima će biti govora tijekom 2017.

Partneri projekta su: Nova TV, Televizija Student, portal Kampus.hr i Radio student.

Prvi Facebook live iz serije #VideoEuropa pogledajte na poveznici.

Facebook:
https://www.facebook.com/europska.komisija.zagreb/
https://www.facebook.com/europarl.hr/

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene