Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benko: Nije bilo pritisaka na Paška Petrinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gostujući u Temi dana, ravnatelj policije Marijan Benko, na pitanje o tome je li tijekom istrage bilo pritisaka na Paška Petrinu, osumnjičenog za izazvanje požara u kojem je život izgubilo osam vatrogasaca, Benko je odgovorio da policiju nitko ne voli dok mu ne zatreba.

Benko je rekao kako je sve dokaze koje je sakupila policija istražni sudac prihvatio i donio odluku o pritvoru. Na pitanje je li Petrina priznao krivnju, Benko nije precizno odgovorio.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

- On je nama i istražnom sucu rekao što je rekao  i istražni sudac je to prihvatio.  A o tome je li kriv, odluku će donijeti sud, rekao je Benko.

O špekulacijama koje su se pojavile da bi Petrina mogao biti 'žrtveno janje', a da su požar zapravo izazvali sezonski radnici, Benko nije želio govoriti te je rekao da istraga još traje.

- Mnogi tragovi još uvijek se vještače, velik broj naših ljudi je i dalje na terenu, a o rezultatima istrage zasad ne mogu govoriti naprosto zato što još nije gotova, kaže Benko.

Također nije želio komentirati neke tragove koji bi, navodno, mogli potvrditi priču o eksploziji kanistra s benzinom.

- O uzroku smrti već su se oglasili stručnjaci i to ne spada u moju domenu. No mogu reći da je benzin u takvim situacijama sastavni dio vatrogasne opreme, rekao je Benko.

Cijeli razgovor s ravnateljem policije pogledajte u video dodatku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene