Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte snimku

NADZORNE KAMERE Razbio vazu staru 2.000 godina i vrijednu MILIJUN dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjetitelj muzeja vrijednu vazu je razbio u znak prosvjeda jer muzej izlaže samo internacionalne umjetnike, a ne i lokalne.

Posjetitelj muzeja u Miamiju, inače i sam umjetnik - razbio je oko 2 tisuće godina staru vazu vrijednu milijun dolara! Ali ne slučajno već, prema policijskom izvješću - u znak prosvjeda jer muzej izlaže samo internacionalne umjetnike, a ne i lokalne. Sve je slučajno uhvatila i amaterska kamera, a posjetitelj je uhićen.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Ilustracija Nesvakidašnja situcija Aktiviran alarm u muzeju, vatrogasci se šokirali kad su shvatili uzrok

Maximo Caminero je razgledavajući izloške novootvorene galerije u Miamiju primio jednu od vaza iz postavljene instalacije te je nonšalantno ispustio na pod. Prema policijskom izvješću vaza je vrijedna oko milijun dolara!

Prva dama Francuske razbijala po Elizejskoj palači, šteta 3 MILIJUNA EURA?

'Svi u muzeju smo prestravljeni ovim kriminalnim djelom! To je vandalizam, vrlo smo uzrujani!', rekla je Leann Standish, glaznogovornica Perez Art muzeja.

51-godišnji Caminero je nakon incidenta uhićen a prema policijskom izvješću vazu je razbio - iz protesta! Jer muzej izlaže samo intenacionalne umjetnine, a ne i lokalne!

'Može on prosvjedovati, može napisati članak, mogao je zasigurno mnogo drugih stvari napraviti iz protesta, ali ovakav vandalizam je strašan!', rekla je posjetiteljica muzeja Nikki Gloudi.

Još se ne zna kako će biti kažnjen

Riječ je inače o 16 vaza starih oko 2 tisuće godina - koje je jedan od najpoznatijih kineskih umjetnika Ai Weiwei uronio u jarke boje. Umjetnik je poznat po oslikavanju antičkih vaza, kao i javnom kritiziranju kineske vlade, zbog čega je gotovo 3 mjeseca proveo u zatvoru. Caminero se u izjavama za lokalne medije pokajao te javno ispričao umjetniku.

'To je umjetnost i ne smije se uništavati!', zaključak je posjetiteljice muzeja Anne Salinas.

Još nije poznato kako će Caminero biti kažnjen za razbijanje vaze od milijun dolara!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene