Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada osudila kamenovanje

'Razbijanje prozora HNV-a u Subotici za cilj ima zastrašiti Hrvate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Hrvatske u nedjelju je najoštrije osudila vandalski čin kamenovanja sjedišta Hrvatskog narodnog vijeća u Subotici.

'Razbijanje prozora zgrade HNV-a očito ima za cilj zastrašivanje Hrvata u trenutku kada je započelo popisivanje stanovništva u Republici Srbiji', navodi se u priopćenju vlade i dodaje kako je taj vandalski čin posljednji u nizu napada na institucije hrvatske manjine u toj zemlji.

Ovom ispadu prethodilo je ispisivanje grafita 'Srbija' na zgradi Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i Hrvatsko bunjevačko šokačke stranke, te oštećivanje reklamnih panoa HNV-a kojima se Hrvati pozivaju da izraze svoju pripadnost na popisu stanovništva koji je u Srbiji počeo jučer.

'Republika Hrvatska će i diplomatskim putem zatražiti od vlasti u Republici Srbiji zaštitu hrvatske manjine u skladu s potpisanim bilateralnim ugovorima', poručila je vlada. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene