Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna funkcija u AKD-u

Ravnateljstvo policije: Vlado Dominić nije bio u sukobu interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je najavljeno da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv ravnatelja policije Vlade Dominića pokrenuti postupak, Ravnateljstvo policije priopćilo je da Dominić nije bio u sukobu interesa.

Ravnateljstvo policije danas je priopćilo kako smatra da ravnatelj policije Vlado Dominić nije bio u sukobu interesa dok je uz svoju dužnost bio i predsjednik Nadzornog odbora Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šefovi policija odlučili NAPOKON POMAK U Grčkoj će se razdvajati ekonomski migranti od stvarnih izbjeglica Slika nije dostupna Kazna - 4000 kuna Glavni ravnatelj policije kažnjen zbog sukoba interesa!

Ističu da je Dominić postao predsjednikom Nadzornog odbora AKD-a dok je bio tajnik kabineta ministra unutarnjih poslova, što je bila i dotadašnja praksa.

>> Glavni ravnatelj policije u sukobu interesa?

Kada je u lipnju 2012. imenovan glavnim ravnateljem policije nastavio je obavljati poslove predsjednika Nadzornog odbora jer je u tijeku bila izmjena Zakona o policiji, a prema prijedlogu kojega u konačnici nije odobrila Europska komisija glavni ravnatelj policije nije trebao biti državni dužnosnik, navode u Ravnateljstvu policije.

'Ističemo činjenicu da glavni ravnatelj policije tijekom obavljanja poslova predsjednika Nadzornog odbora AKD-a nije primao novčanu naknadu. Što se tiče možebitnog sukoba interesa po pitanju izrade osobnih dokumenata, a što obavlja AKD, ističemo da je postupak izdavanja osobnih dokumenata u mjerodavnosti Uprave za upravne i inspekcijske poslove kojom rukovodi pomoćnica ministra Ines Krajčak', navode u Ravnateljstvu policije.

'Također, spomenuta Uprava nije ustrojstvena jedinica Ravnateljstva policije. Slijedom prethodno iznesenih činjenica smatramo da glavni ravnatelj policije kao predsjednik nadzornog odbora AKD-a nije bio u sukobu interesa', stoji u priopćenju.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jučer je pokrenulo postupak utvrđivanja mogućeg Dominićeva sukoba interesa zbog sumnje da je prekršio zakonsku odredbu da 'dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene