Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Osijeku

Liječnici o smrti trudnice i bebe: Imala je tlak 230/120, nije uzela preporučenu terapiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljstvo osječkog Kliničkog bolničkog centra izvijestilo je u četvrtak kako su pri jučerašnjem tragičnom događaju, koji je rezultirao smrću trudnice s đakovačkog područja i njezinog nerođenog djeteta, "svi postupci učinjeni prema strukovnim pravilima".

U pismenom očitovanju Ravnateljstva navodi se kako je 5. srpnja, u trudničku ambulantu Klinike za ginekologiju i opstetriciju vozilom Hitne medicinske pomoći (HMP) dovezena pacijentica u 35. tjednu trudnoće u besvjesnom stanju te da je, prema navodima, liječnice iz HMP-a, pacijentica imala tlak 230/120, i nije uzela preporučenu antihipertenzijsku terapiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Napadnut djelatnik Hitne pomoći novi incident VIDEO Pijan se potukao u kafiću pa napao vozača Hitne koji ga je spasio: "Nisam se mogao braniti, pao sam..."

Dodaje se kako se odmah pristupilo carskom rezu, te je rođeno muško dijete, bez vitalnih znakova, koje je pedijatar pokušao reanimirati te da je majka premještena ne jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je u popodnevnim satima preminula.

Napominje se kako je obdukcijskim nalazom utvrđena diseminirana intravaskularna koagulopatija, što je dovelo do obilnog krvarenja u cijelom organizimu.

U Ravnateljstvu osječkog KBC-a ističu kako je pacijentica dan ranije bila na pregledu u trudničkoj ambulanti, kada je "nalaz CTG-a bio uredan, a vrijednosti krvnog tlaka nisu zahtijevale hospitalizaciju prema svim standardima liječničke struke".

"Iz svega navedenoga dajemo na znanje da su svi postupci učinjeni prema strukovnim pravilima, no, nažalost, takva hitna stanja, koja mogu dovesti do smrtnog ishoda, su opisana i poznata u medicinskoj praksi", navodi se u dopisu Ravnateljstva u kojem se obitelji izražava iskrena sućut. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene