Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnateljica Plitvica:

'Ne živim u predsjedničkom apartmanu, nego u hotelu s 2 zvjezdice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon navoda u medijima da ravnateljica NP Plitvička jezera, Lidija Bertović boravi u predsjedničkom apartmanu, naručuje cvijeće iz Zagreba te da pere i glača odjeću o trošku NP- a, ona opovrgava napade.

Ravnateljicu Lidiju Bertović optužuje se da 'živi na visokoj nozi na račun Plitvica, da spava u predsjedničkom apartmanu koji preuređuju zagrebački projektanti i arhitekti koji nisu izabrani javnim natječajem, koji jedu i piju na račun Parka - samo zato što joj dosadašnja količina luksuza nije bila dovoljna', piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci Slika nije dostupna Gdje spava? Nađ demantirala Glogoškog: 'Nismo ludi da plaćamo smještaj u hotelu'

'Ravnateljica tri puta tjedno iz Zagreba naručuje cvijeće za apartman i ured, a svakodnevno joj se u vešeraju pere i pegla osobna roba, a njezino joj se rublje odvozi i na kemijsko čišćenje u Zagreb. Ima li bahatosti i rasipništvu kraja?', pita se anonimni autor ovih optužbi koje je objavio Jutarnji list.

>> Ravnateljica htjela potrošiti 400.000 kn na terenac, ministar poništio natječaj

Ravnateljica Lidija Bertović službeno se očitovala oko ovih optužbi. 'Budući da je boravište ravnateljice Parka u Zagrebu, u njenom Ugovoru o radu je navedeno da joj Ustanova (Park) osigurava smještaj u toku radnog tjedna. Stoga, ovisno o tome koji je hotel otvoren odnosno koji je u postupku redovite tehničke obnove, ravnateljica koristi smještaj u trenutno slobodim sobama.

Smještaj u hotelu s 2 zvjezdice

Spomenuti apartman u kojem trenutno ravnateljica boravi ne izdaje se gostima zbog tehničkih problema (prokišnjavanje krova i dugogodišnjih problema s odvodnjom u tom krilu hotela), a boravak ravnateljice je uredno evidentiran. Apartman se nalazi u hotelu s 2 zvjezdice, za čiju su renovaciju soba osigurana sredstva te se obnova vrši sukladno godišnjem planu obnove a za veliku većinu radova angažirana je tehnička služba Parka, stoga nije bilo potrebe provoditi javno nadmetanje. Niti jedna vanjska tvrtka angažirana na bilo kojem poslu u Parku nema smještaj u Parkovskim objektima.

Vezano za odjeću, za sve djelatnike Parka vrši se pranje radne odjeće u hotelskoj praonici, a po potrebi i kemijsko čišćenje, tako da ravnateljica nije izuzetak.

Cvijeće iz Zagreba

Nabava cvijeća za naše ugostiteljske objekte, povremeno se zbog oskudne lokalne ponude vrši iz Zagreba, poglavito za specijalna događanja kao posjete delegacija ili prigodne uz turističko-ugostiteljske ponude Parka (Valentinovo, Dan žena, Uskrs, i sl.)

U tom smislu, navode u anonimnom pismu ocjenjujemo zlonamjernim, neistinitim i senzacionalističkim', stoji u službenom priopćenju ravnateljice Bertović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene