Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branitelj se vratio na Trg

Ravnateljica Hitne: Po branitelja-štrajkaša glađu došao je prvi slobodan tim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljica zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu dr. Slobodanka Keleuva izjavila je danas kako je Hitna pomoć prvi poziv za pružanje liječničke pomoći Branimiru Dediću, jednom od branitelja koji zbog haških presuda hrvatskim generalima štrajkaju glađu u središtu Zagreba, primila od policije u 13:54 sati, te da je poziv proslijeđen prvom, u to vrijeme slobodnom liječničkom timu, koji je na Trg bana Jelačića došao u 14:50 sati.

Branitelju i invalidu Domovinskog rata Branimiru Dediću jučer je na Jelačićevu trgu - gdje sa svojim kolegama više od 20 dana štrajka glađu - pozlilo i pao je u nesvjest. U bolnicu ga je umjesto kola Hitne pomoći, odvezao taksi, izjavio je jučer branitelj dragovoljac Domovinskog rata Željko Lončarević, koji također štrajka glađu.

Dodao je da je u Kliniku za traumatologiju, također taksijem, po infuziju došao i branitelj štrajkaš glađu, Mario Biber, ali su mu u toj klinici rekli da mora ponovno zvati Hitnu, što su i učinili, i Hitna je Bibera odvezla u bolnicu 'Rebro'. Ondje je dobio infuziju i sinoć im se ponovno pridružio na Trgu u štrajku glađu. Lončarević je rekao i kako Hitna pomoć nije dolazila više od sata, pa su bili prisiljeni otići po taksi.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zagreba dr. Slobodanka Keleuva u današnjem je priopćenju navela kako je uvidom u dokumentaciju o intervencijama tijekom jučerašnjeg dana, Zavod za hitnu medicinu obavio ukupno 178 liječničkih intervencija. 'Prvi poziv za predmetni događaj primili smo u 13:54 sati, a poziv je uputio MUP. Poziv je proslijeđen prvom, u to vrijeme, slobodnom liječničkom timu, koji je na Trg došao u 14:50', navodi u priopćenju dr. Keleuva.

Dodaje i kako je 'u 14:48 sati zaprimljen poziv iz Klinike za traumatologiju', za drugog branitelja-štrajkaša glađu Marija Bibera te da je po njega druga liječnička ekipa došla u bolnicu u 14:54 sati, ali je on već otišao iz bolnice. 'U 15:06 sati, putem operatera 112, zaprimamo poziv ponovno za intervenciju na Trgu bana Jelačića' te liječnička ekipa dolazi na Trg u 15:24 sati i prevozi pacijenta Marija Bibera u KBC Zagreb, navodi dr. Keleuva.

Napominje da točne podatke o brojevima pozivatelja i vremenima njihovih poziva nemaju, jer se od 1. ožujka 2011. pozivi Hitnoj pomoći upućuje preko operatera 112.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavaš i dalje štrajka glađu Slika nije dostupna Glavaš ponovno štrajka glađu, već 11. dan



Predstojnik Klinike za traumatologiju Zagreb dr. Ante Muljačić izjavio je danas Hini kako su jučer zaprimili branitelja, štrajkaša glađu Branimira Dedića jer je zbog gladi kolabirao i u padu ozlijedio glavu. Dedića su primili na odjel, obavili potrebne preglede te ustanovili da je zadobio ozljedu natučenja glave. Dobio je infuziju i jutros oko 7 sati samoinicijativno je napustio Kliniku, rekao je dr. Muljačić.

Za drugog branitelja, štrajkaša glađu Marija Bibera, dr. Muljačić je rekao kako ga nisu zadržali u klinici jer nije imao ozljede, nego je zbog štrajka glađu dehidrirao te su ga uputili na Hitnu.

Branitelj Branimir Dedić danas se ponovno pridružio svojim kolegama štrajkašima glađu na Trgu bana Jelačića. U telefonskoj izjavi potvrdio je kako mu je jučer pozlilo i kako se sjeća da se probudio pod infuzijom. Dodao je da je jutros oko 7 sati samoinicijativno napustio Kliniku za traumatologiju.

Istaknuo je da neće prestati štrajkati glađu dok svi hrvatski branitelji i generali ne budu pušteni iz zatvora na slobodu.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene