Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjeci iskaza bivše potpredsjednice Vlade Uskoku

Ravnatelj SOA-e: "Dalić nije mogla niti je tražila sigurnosnu provjeru skupine Borg"

Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr)
Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ravnatelj SOA-e Daniel Markić ispred zgrade Vlade dao je izjavu novinarima o tome je li itko od njega tražio sigurnosnu provjeru takozvane skupine Borg.

"SOA je sigurno, kao što sam rekao i prije, bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokora i bit će i dalje u svim slučajevima gdje je prisutna korupcija. A da nitko to i ne traži", naglasio je Markić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović - 1 Nastavak trzavica Što je i kako SOA radila u slučaju Ivana Turudića? Milanović ne odustaje, Plenković ne posustaje Daniel Markić, ravnatelj SOA-e za Dnevnik Nove TV Šef SOA-e o navijačima: "Ne ide nikome u prilog da su se tamo išli tući"

Ravnatelj SOA-e novinarima je rekao da naloge prima isključivo od predsjednika Vlade ili Predsjednice Republike. "Naravno, SOA u svom radu pruža potporu ministricama i ministrima. To je propisano u Zakonu o sigurnosnim službama, mislim članak 55.", dodao je Markić.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović je li SOA po nečijem nalogu napravila provjeru takozvane skupine Borg, Markić je rekao da nije.

"Ne, nije. Ne znam što je ta skupina Borg službeno. Bio sam prisutan na određenim sastancima gdje je bila i (bivša) ministrica (Dalić) i o tome smo raspravljali", naglasio je Markić.

"Potpredsjednica Vlade od nas nije mogla niti je tražila (tu) sigurnosnu provjeru", dodao je ravnatelj SOA-e.

Na sastanke u vezi s Agrokorom, kaže, uvijek ga je zvao premijer Andrej Plenković.

Novinare je zanimalo je li zatražena provjera i kandidata za povjerenika za Agrokor Branimira Briclja.

"Sigurnosnu provjeru za gospodina Briclja niti je itko mogao tražiti, jer nije propisano za to radno mjesto, niti je itko mogao tražiti", odgovorio je Markić. Dodao je da se o njemu samo razgovaralo.

"Mogao sam koristiti samo javne izvore, a ne resurse službe, jer je (korištenje) zakonski propisano", pojasnio je Markić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene