Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ravnatelj škole trebao bi biti uzor, nadam se da se njegovi učenici neće ponašati kao on'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo dva mjeseca nakon incidenta s nacističkim znakovljem koje je osvanulo u godišnjaku Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, afera kukasti križevi ponovno je aktualizirana. Ravnatelj škole, Slavko Gudelj navodno je verbalno napao jednog od svojih bivših učenika, koji je prije dva mjeseca u Dnevniku Nove TV izjavio kako su kukasti križevi odgovornost ravnatelja.

'Mislim da su odgovorni za taj godišnjak prvo ravnatelj pa svi ostali jer se takvo nešto ne smije puštat u javnost. Moralo se kontrolirat sve to puno bolje,' rekao je učenik Aldo Franičević.

Pročitajte i ovo Maskirani napadač u Zadru napadnut SDP-ovac Policija još traga za maskiranim muškarcem u Zadru: "Razlog može biti samo jedan" U Maksimirskoj se tijekom radova urušio zid Novi incident FOTO Drama u Zagrebu: U Maksimirskoj se urušio zid

Ovu izjavu svog bivšeg učenika u našem prilogu od prije više od dva mjeseca, ravnatelj nije zaboravio. Kad ga je Aldo pozdravio nije slutio kakav napad bijesa će izazvati.

- 'Gospodin Gudelj je počeo vikati na mene da kako me nije stid njega kritizirati, da tko sam ja, da takvi kao ja njega nisu postavljali da bi ga smjenjivali, da neće njega nitko maknuti s tog mjesta. Nastavio je vikati na mene, to je trajalo nekoliko minuta, priča Franičević i dodaje kako smatra da se ravnatelj ne bi trebao tako ponašati nego biti uzor te da se nada da se učenici te škole neće ponašati kao on.

Ravnatelja su, tvrdi ovaj student novinarstva, smirili roditelji djece koja su išla na ekskurziju. Aldo kaže kako nema ništa osobno protiv Slavka Gudelja, ali ga i dalje smatra odgovornim.

Ravnatelj Slavko Gudelj koji je sa svojim učenicima na maturalnoj ekskurziji u Španjolskoj u telefonskom nam je razgovoru energično demantirao da je verbalno napao svog bivšeg učenika. Citiramo njegovu izjavu : 'Samo sam mu rekao, apriorno si me osudio u izjavi. Stidi se i srami se, otkud ti hrabrosti da mi se javiš.'

Podsjetimo, za makarski incident sa svastikama nitko nije odgovarao. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene