Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ravnatelj napao bivšeg učenika zbog izjave koju je dao za Novu TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo dva mjeseca nakon nemilog događaja s nacističkim znakovljem koje je osvanulo u godišnjaku Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, afera kukasti križevi ponovno je aktualizirana zbog ravnatelja Slavka Gudelja.

Gudelj je prije odlaska na ekskurziju izazvao incident na autobusnom kolodvoru u Makarskoj, piše Makarska kronika. 

Pročitajte i ovo ZOO mandat od 4 godine Otvoren natječaj za novog ravnatelja zagrebačkog ZOO-a: Pogledajte tko se može prijaviti Slika nije dostupna Slučaj 'makarske svastike': Maturanti se ispričali, židovska zajednica traži očitovanje ministarstva

Naime, prema pisanju tog tjednika, prošlog četvrtka oko 15 sati na autobusnom kolodvoru u Makarskoj učenici Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića mirno su se spremali za polazak na ekskurziju. 

No ravnatelj Gudelj susreo je jednog od bivših učenika, Alda Franičevića i verbalno ga napao zbog izjave koju je, na temu kukastih križeva, dao prije dva mjeseca za Novu TV.

Incident se, prema pisanju lista, dogodio pred 200-tinjak svjedoka pa se vijest brzo proširila gradom.

'Istina je da me ravnatelj Slavko Gudelj verbalno napao na prepunom autobusnom kolodvoru, a povod njegovog napada je bio komentar koji sam dao za Novu TV na temu objavljivanja nacističkih oznaka u godišnjaku maturanata njegove škole', kaže Franičević.

>> Maturanti za godišnjak pozirali s kukastim križevima!

>> Slučaj 'makarske svastike': Maturanti se ispričali, židovska zajednica traži očitovanje ministarstva

Bivši učenik naime smatra kako ga je ravnatelj napao jer je u izjavi za Novu TV i njega naveo kao odgovornog za taj incident.

'Nekoliko je minuta vrlo glasno sipao uvrede, a smirili su ga roditelji. Ja iza svojih izjava stojim, no očito gospodin Gudelj ne smatra da svatko ima pravo na svoje mišljenje', izjavio je Franičević. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene