451172
451172
451172
451172
451172

RAST CIJENE - Što će biti s vaučerima za struju koje dobivaju socijalno najugroženiji?

  • , 23.09.2016., 15:57
  • Autor:
  • komentara

Vijest da će rasti ukupni računi za struju postavila je pitanje što će biti s vaučerima za struju koje dobivaju socijalno najugroženiji.

 
 
 
 
Reakcije na poskupljenje (Video: Dnevnik Nove TV)
Reakcije na poskupljenje (Video: Dnevnik Nove TV)

Socijalno najugroženi dobivaju 200 kuna od opskrbljivača energije, a taj ugovor istječe sljedeće godine. Tada bi trebali i rasti poticaji za proizvođače obnovljivih izvora energije i naknada koju plaćaju opskrbljivači pa se postavlja pitanje hoće li i dalje odvajati za vaučere za struju.

Inače, ministar gospodarstva Tomislav Panenić jučer je za Dnevnik Nove TV objasnio kako se radi na dva modela koji bi trebali spriječiti ukupni rast računa za struju.

'Imamo dva modela. Jedan je onaj fiskalni o kojem se već pričalo gdje se može ići spuštanjem PDV-a, a drugi je razgovor s opskrbljivačima električne energije i s regulatorima. Tamo se može pronaći prostor. Prema tome, očekujem jedan i drugi model da daju taj prostor da se ovo povećanje anulira', rekao je ministar.

Naknade za obnovljive izvore energije, tvrde iz ministarstva, moraju rasti jer u protivnom, država bi mogla biti zasuta tužbama. Naime, proizvođačima je država prema ugovorima dužna davati poticaje za obnovljivu energiju. Proizvođača koji su ušli u taj sustav je sve više pa dosadašnji novac od naknada nije dovoljan da se svima isplate poticaji.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se