Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog rezultata na izborima

Raspušteno vodstvo splitskoga SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo SDP-a na sjednici održanoj u utorak navečer u Zagrebu donijelo je odluku o raspuštanju vodstva splitskoga SDP zbog nezadovoljstva nedavnim rezultatima na lokalnim izborima, potvrdili su u srijedu kasno poslijepodne u splitskome SDP-u.

Smijenjeni su predsjednik splitskoga SDP-a Darko Parić i dvojica potpredsjednika - Stiven Vladislavić i Goran Kotur, dakle, raspušteno je vodstvo splitskoga SDP-a, rekla je za Hinu Aida Batarelo, koja je na lokalnim izborima bila SDP-ova kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

Po njezinim riječima, na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a jedino se Peđa Grbin protivio odluci o raspuštanju vodstva splitskoga SDP-a.

"Čula sam se telefonom s kolegom Grbinom i on mi je rekao kako je jedino on bio protiv takve odluke Predsjedništva SDP-a. Također smatram kako nije trebalo raspuštati splitski SDP, pogotovo zato što za dva mjeseca imamo regularne stranačke izbore", rekla je Batarelo.

"Nije bilo pozitivnog odnosa prema splitskome SDP-u"

Po njezinim riječima, nije bilo pozitivnog odnosa prema splitskome SDP-u te da je ona to osjetila u predizbornoj kampanji na izborima za gradonačelnika Splita.

"To sam najbolje osjetila u svojoj kampanji, u kojoj sam bila prilično prepuštena sama sebi, a tako je teško raditi. Ne može se cijelo vrijeme kamen gurati uzbrdo", rekla je Batarelo.

Smijenjeni predsjednik splitskoga SDP-a Darko Parić istaknuo je u pisanoj izjavi da je "pokušao spasiti što se spasiti može".

"Pokušao sam ujediniti SDP u Splitu i ljude u SDP-u i okrenuti stvar u pozitivnom i konstruktivnom smjeru. Međutim, neke struje i frakcije su jednostavno bile prejake da bi se moglo boriti protiv njih i mislim da je danas sve puno jasnije zašto su se događale neke stvari i kako su se događale", rekao je Parić.

"Više pitanja nego odgovora"

Po njegovu mišljenju, raspuštanje splitskoga SDP-a samo dva mjeseca prije njegovih redovitih izbora, na kojima se ionako bira novo vodstvo, u ovom trenutku "otvara više pitanja nego što daje odgovora".

On smatra kako raspuštanje samo splitskoga SDP-a jasno govori da "rezultati zadnjih lokalnih izbora - nažalost - nisu pravi razlog".

Zahvaljujući svim kolegicama i kolegama koji su mu pomagali dok je bio na čelu splitskoga SDP-a, Parić je istaknuo kako, unatoč svemu, vjeruje da je SDP "pun divnih i pametnih ljudi".

"Budućem vodstvu želim sreću i nadam se da će imati potrebnu podršku od kolegica i kolega kojima su, nažalost, ovaj put osobni animoziteti bili bitniji od SDP-a", zaključio je Parić u pisanoj izjavi u povodu raspuštanja splitskoga SDP-a.

Ovo je drugi put u zadnjih 13 mjeseci da vodstvo SDP-a raspušta splitski SDP. Predsjedništvo SDP-a raspustilo je u svibnju 2016. cijeli splitski SDP, a ovaj put raspušteno je samo vodstvo organizacije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene