Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Perhoč novi povjerenik

Raspušten međimurski SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za povjerenika međimurskog SDP-a postavljen Ivan Perhoč, koji na prošloj sjednici nije dobio potporu za kandidaturu za župana.

Predsjedništvo SDP-a raspustilo je Županijsku organizaciju te stranke u Međimurju te je za povjerenika postavilo njezina dosadašnjeg predsjednika i međimurskog župana Ivana Perhoča, koji na prošlotjednoj sjednici Županijske organizacije nije dobio potporu za kandidaturu za župana.

Naime, na sjednici Županijske organizacije prošlog ponedjeljka Perhoč je dobio 13 glasova, a 24 člana dalo je potporu Deanu Hunjadiju, načelniku općine Svete Marije, kao kandidatu za župana.

Jučerašnju odluku stranačkih čelnika Dean Hunjadi smatra sumrakom demokracije u SDP-u. Kako je izjavio, Županijska organizacija može biti raspuštena samo u slučaju povrede političkih načela, što njegova kandidatura za župana sasvim sigurno nije.

'Ovakav potez predsjedništva je demokratski centralizam u kojem se na terenu igramo demokracije, a na kraju centrala određuje sve', ocijenio je Hunjadi.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

>> Registar srušio sve rekorde!

Uoči svečane sjednice međimurske Županijske skupštine, župan Ivan Perhoč rekao je kako nije sretan s događajima u stranci jer smatra da SDP to nije zaslužio.

'Sve je to posljedica loše odrađenih odluka u međimurskoj organizaciji, svatko ima pravo na svoje mišljanje, ali to smo morali riješiti unutar stranke', objasnio je Perhoč. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene