Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez obilježja

FOTO Policija pomoću njih kreće u nadzor granice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić policijskim službenicima uručio je ključeve 50 vozila bez policijskih obilježja za potrebe učinkovitijeg nadzora državne granice i suzbijanja prekograničnog kriminala na vanjskoj granici EU.

Ministar Ostojić je vozila (Opel astra karavan) predao u Policijskoj akademiji, a koristit će se u 11 policijskih uprava te ustrojstvenim jedinicama Uprave za granicu Ravnateljstva policije.

Pročitajte i ovo Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Istaknuvši kako je nakon ulaska Hrvatske u EU njezin strateški cilj ulazak u Schengenski prostor, Ostojić je rekao da Hrvatsku u pripremama za pristupanje u taj prostor čeka evaluacija na području rada nadležnih tijela koja primjenjuju schengensku pravnu stečevinu.

"Današnja isporuka 50 vozila, od njih ukupno 240 koji će se isporučivati u više navrata do srpnja ove godine, tehnička je pomoć koja ide u 11 policijskih uprava te ustrojstvenim jedinicama Uprave za granicu Ravnateljstva policije", kazao je.

Hrvatska predala izjavu o spremnosti za Schengensku evaluaciju

Dodao je da su vozila nabavljena u okviru projekta Schengen Facility fonda za potrebe učinkovitog rada granične policije na vanjskoj granici Republike Hrvatske i EU.

Ministar Ostojić istaknuo je kako je ukupna vrijednost projekta 6,1 milijuna eura te bi na kraju hrvatski graničari trebali raspolagati sa 130 osobnih automobila, 60 gospodarskih vozila, 50 vozila za makadamske putove, a u tijeku je i nabava helikoptera, zrakoplova, patrolnih brodova te druge razne tehničke opreme. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene