447774
447774
447774
447774
447774

'PUN MI VAS JE KUFER' Ostojić odaslao jasnu poruku onima koji dovode u pitanje integritet generala Krstičevića

Brojnim reakcijama na pokušaj bacanja ljage na generala Damira Krstičevića, priključio se i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ustvrdio da mu je "pun kufer obračuna 25 godina nakon sto se istina dogodila".

 
 
 
 
Ranko Ostojić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Ranko Ostojić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Nedvosmislenu podršku generalu Damiru Krstičeviću i njegovoj herojskoj ulozi u Domovinskom ratu dao je, reagirajući putem Facebooka i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

"Najdraže mi je čuti 'generali sa desnice', neimenovani izvori. Ja ću reci svoj dio, istine radi. 6.12.1991. splitski dobrovoljački bataljun upućen je na dubrovačko ratište. Pozicije Topolo, Imotica, Stupa. Iznad mosta na Bistrini. Bilo je gadno, i neću u detalje. 20.12 sam čovjeku kojeg sam tada prvi put vidio predao položaje . Bio sam običan vojnik, govorio mu detalje i pokazivao našu crtu obrane. Bio je pripadnik 4. Brigade, nije me bilo briga koji je cin. Njemu i ljudima iz 4. nacrtao sam svaku točku na karti, svaki nas položaj i gdje su njihove snage. Došli su nam pomoći, kao i Pločani prije toga. I briga me za izbore, špijunske igre. Položaje sam predao Damiru Krsticevicu. Mi smo otišli na druge položaje, na Mosec. Pun mi vas je kufer sa vašim obračunima 25 godina nakon sto se istina dogodila", napisao je Ostojić u svoje Facebook statusu.

Podsjetimo, general Krstičević, koji je nositelj izborne liste HDZ-a za X. izbornu jedinicu, ustvrdio je kako se u sklopu izborne kampanje pokušava baciti ljaga na njegovo ime. "U politici ima svega, razumijem ljude koji se u nju ne žele miješati. Imam svoj dosje, mediji se bave time, posebice izvješće SIS-a, tvrde da sam napao Vukovar. Od svih kandidata mene spominju", rekao je u utorak Krstičević.

U njegovu obranu stali su i general Ante Gotovina i šef Narodne koalicije Zoran Milanović, istaknuvši da je on za njega heroj. "Ne bih glasao za njega da sam u Dalmaciji, ali neću ga pljuvati. To su ćorava posla, ostavite čovjeka na miru", izjavio je u utorak Milanović.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se