Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić izaziva

'Zašto tek sada saznajemo da je grupa dilera, sponzora, kreditora pomilovana?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Tomislav Karamarko rekao da je predsjednica Šeksovim razrješenjem pokazala principijelnost, Ranko Ostojić odlučio je postaviti 'jedno principijelno pitanje'.

Nakon što je šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u srijedu poručio da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović razrješenjem svog savjetnika Vladimira Šeksa pokazala principijelnost, na Facebooku se oglasio Ranko Ostojić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu Vladimir Šeks Vjeruje u odluku Ustavnog suda Šeks opleo po Milanoviću i najavio moguće scenarije: "Ustavni sud na prijedlog Vlade može dužnost povjeriti predsjedniku Sabora"

'Prvo jedno principijelno pitanje. Zašto tek sada saznajemo da je prije izbora i netom nakon izbora grupa dilera, sponzora, kreditora pomilovana? Drugo - kad je smijenjena ekipa na koju je Šeks po vlastitom priznanju utjecao i radi čega je i smijenjen? Oni su realizirali traženje da pomiluju prijateljskog dilera. Da li je USKOK express reagirao na javno obznanjenu trgovinu utjecajem ? Ili treba pričekati indicije od 'ćuprijanera'?', napisao je i nastavio.

'Da zaključim... Ne pričajte o principijelnosti, jer jedino što je ovdje istina da je još jedna prljava rabota razotkrivena. A iz Mosta će po sadašnjem tempu već 25. lipnja 2018. uputiti izuzetno oštar prosvjed što je komisija ostala principijelna i pomilovanje daje tek kad Vijeće za usaglašavanje konsenzusom ne odobri oprost dilerima, kilerima, sponzorima i bankarima. Nek nam živi neovisno pravosuđe i brvna za obilazak!', zaključio je Ostojić.

Podsjetimo, nagađa se da je razrješenje Vladimira Šeksa povezano s pomilovanjem Vanje Goldbergera, koji je bio Šeksov savjetnik u doba dok je on bio predsjednik Hrvatskoga sabora, a bio je osuđen zbog zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Također se nagađa da je Šeks razriješen na osobni zahtjev jer zbog tog slučaja osjeća moralnu odgovornost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene