Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Finiš predsjedničke kampanje u SDP-u

"TKO GUBI..." Nakon što ga je Ostojić prozvao da nema hrabrosti, evo što je odgovorio Bernardić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranko Ostojić, kandidat za predsjednika SDP-a, uoči sutrašnjeg drugog kruga unutarstranačkih izbora, održao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je prozvao Davora Bernaradića da nema osobine lidera i da izbjegava sučeljavanje. Ovaj mu je odmah i odgovorio.

Ranko Ostojić na samom je početku odbacio nagađanja da se povlači iz utrke za predsjednika SDP-a.

"Ne odustajem od borbe za predsjednika SDP-a. Nisam bježao od kriminalaca pa neću ni od utrke", istaknuo je Ostojić koji je poručio članovima stranke da izađu na izbore i da ne odustaju zbog, kako je rekao telefonskih poziva i poruka, da je bitka gotova i da je Davor Bernardić već pobjednik.

"Bira se predsjednik SDP-a i bira se lider, onaj koji će voditi SDP. Ne može vam biti svejedno hoćete li izaći na izbore. Moja poruka je: nemojte se pokolebati zbog telefonskih poruka koje ste dobili da ne izlazite. Moja je poruka: do pobjede nema povlačenja", istaknuo je Ostojić dodavši da su "ovi izbori možda i prijelomni za SDP".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krenule kalkulacije... 'Nadam se da će Bernardić, da kažem nogometnim žargonom, biti Kramarić, a ne netko tko je potratio talent' Slika nije dostupna Kandidati za predsjednika SDP-a u Dnevniku Nove TV Bernardić i Ostojić poslali poruku HDZ-u

"Zadnjih dana idu okupljanja i pozivaju se probrani predsjednici i s njima se razgovara i traži podrška. Ako je načelo 1 član 1 glas onda se ne smije lobirati i sugerirati. Naše pravilo je jasno. Svatko ima samo jedan glas. Ja mogu bez problema reći za koga sam, ali ne može cijela organizacija, recimo zagorska, reći da će biti za nekog kandidata," istaknuo je.

Kazao je da njegov protukandidat Davor Bernardić očito nema spremnosti da se suoči sa svojim protukandidatom.

"Nema poziva na izbore, mobilizacije članstva. Mislio sam da ću svoje poruke poslati sa sučeljavanja, no ono se očito neće dogoditi. Ako se nisi sposoban suočiti sa mnom, kako ćeš se u drugoj bitki za lidera? Lider mora biti sposoban suprotstaviti se, braniti se, i pokazati da može biti lider. Davor od 2010. vodi zagrebački SDP, ali danas imamo situaciju da je Zagreb ostao utvrda Bandića i HDZ-a. Ako je to put u buduće pobjede, ja se s time ne slažem", poručio je Ostojić.

Prozvao je sve one koji su "pretrčali" u Bernardićev tabor, ali i predsjednika stranke Zorana Milanovića koji je rekao da neće izaći na izbore.

"Kako će izaći ostali, ako neće predsjednik stranke. A svi koji dolaze hodočastiti u šator pobjednika prvog kruga i koji su spremni trgovati za svoje stolice, to je negiranje našeg demokratskog iskoraka kojeg smo napravili davno, a to je jedan član-jedan glas", poručio je Ranko Ostojić.

Istaknuo je kako je osoba koja je organizirala sastanak Milanovića sa "šatorašima" danas u taboru Davora Bernardića, njegovi glavni savjetnici.

"Da je mene Milanović pitao, rekao bih mu da ne ide tamo", istaknuo je dodavši da je SDP izgubio tisuće i tisuće glasova radi poruka koje su poslane s tog sastanka.

Odgovarajući na novinarska pitanja, kazao je i kako je možda točno da dio SDP-ovaca žali za vremenima kada je zagrebačku organizaciju vodio - Milan Bandić.

Bernardić: Tko gubi, taj se ljuti

Nakon što ga je Ranko Ostojić prozvao da izbjegava sučeljavanje što, kako je istaknuo, nije osobina lidera kakvog SDP treba, nije dugo trebalo čekati na odgovor Davora Bernardića. Na svojem je Facebooku napisao kako je sučeljavanja u kampanji za predsjednika bilo 11, ali i da ne zamjera gubitniku Ostojiću što se ljuti.

"Ovo je bila kampanja sučeljavanja, imali smo ih u prvom krugu pred članovima, u drugom pred televizijskim kamerama i slušateljima radija. Ukupno 11. Svatko je imao priliku reći što misli, SDP je takva stranka i zato smo bolji od drugih. S pristupom prozivanja i isključivosti smo sutra završili. Tko gubi, taj se ljuti, ali ja to ne zamjeram", napisao je Bernardić.

Drugi krug izbora za predsjednika SDP-a koji se održava ove subote. U prvom je Davoru Bernardiću za dlaku izmakla pobjeda - dobio je 46 posto glasova dok je Ranko Ostojić kao drugoplasirani dobio dvostruko manje.

Nakon objave rezultata podršku Bernardiću dali su Tonino Picula, koji je također bio jedan od kandidata te Siniša Hajdaš Dončić, odnosno zagorski SDP, koji je prvotno podržavao Orsata Miljenića.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene