Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mi smo Putinovo pješaštvo'

Obrana Rusije od Zapada: Čečeni nude Putinu 'specijalnu pukovniju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov predložio je u nedjelju ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu "specijalnu pukovniju" iz te ruske kavkaske republike za obranu Rusije od Zapada.

"Mi smo pješaštvo Vladimira Putina, cijeli svijet to mora znati", rekao je Kadirov pred oko 20.000 čečenskih članova snaga reda koji su se okupili na stadionu u Groznom, prema snimkama ruske televizije.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Adam Kadirov Heroj Čečenske Republike Čečenski vođa imenovao svog sina (15) šefom osiguranja: "On već ima veliko praktično iskustvo"

"Prije 15 godina Putin je pomogao našem narodu. Sada ćemo mi tražiti od ruskog predsjednika da nas smatra svojom specijalnom pukovnijom dragovoljaca, spremnih braniti Rusiju, njezinu stabilnost i granice", rekao je.

Dodao je da su Amerika i Europa pokrenule gospodarski rat protiv Rusije i pokušavaju izazvati kaos, paniku i masovne nemire u zemlji.

Putin potpisao novu vojnu doktrinu: NATO najveća prijetnja!

Ali ruski narod se ujedinio oko svog čelnika i čečenski narod ima jednu od središnjih uloga među njima, naglasio je Kadirov.

Krajem svibnja, ukrajinski tisak je naveo da se stotine Čečena bore uz proruske separatiste protiv redovnih ukrajinskih snaga. Kadirov je zanijekao uključenost redovnih čečenskih snaga, ali je priznao da se dragovoljci iz te republike, njih 14, nalaze u Ukrajini.

U studenom je također rekao da čečenski rezervisti odslužuju vojni rok u ruskoj pomorskoj bazi Sevastopolj na Krimu, koji je u ožujku Rusija anektirala.

Čečeniju, poprište dviju ruskih oružanih intervencija 1990-ih i početkom 2000-ih protiv najprije separatističke pobune koja se postupno islamizirala, čeličnom rukom vodi Ramzan Kadirov, uz podršku Kremlja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene